Balkan, Balkan! Nacionalni izbori 2018

Jaka promocija za Saru Alto. Dovršava se snimanje video-razglednica

Srpski predstavnici na ovogodišnjoj Evroviziji Sanja Ilić i „Balkanika” prošle sedmice posetili su Sarajevo gde su promovisali pesmu Nova deca. Za evrovizijski nastup pripremaju se i predstavnici Malte i Finske.

Kristabel snimila razglednicu

Ovogodišnja predstavnica Malte Kristabel Borg nedavno je boravila u Portugaliji, gde je snimala svoju evrovizijsku razglednicu koja će u maju najaviti njen trominutni nastup u polufinalnoj, a možda i u finalnoj večeri Evrovizije 2018.

Malteška razglednica prikazuje Kristabel na ranču, a u pozadini su prikazani prekrasni krajolici regije Alto Alentežo. Ona čeka instruktora jahanja da je odvede na neko nezaboravno i jedinstveno putovanje.

— Bilo je fantastično, upoznala sa dosta Portugalaca koji su bili krasni domaćini. Razglednicu smo snimali dva dana u prelepom mestu Alter do Šao. Jedva čekam da se opet tamo vratim – kazala je malteška predstavnica.

Osim Kristabel, mnogi su predstavnici već bili u Portugaliji i snimili svoje razglednice, a do kraja nedelje se očekuje i da će ovaj posao završiti i svi preostali takmičari.

Sara Alto ponovo u Britaniji

Finska predstavnica uveliko se priprema za svoj portugalski nastup. Tako će Sara Alto biti učesnica jedne evrovizijske emisije u Londonu.

Na svom zvaničnom Tviter nalogu najavila je svoje učešće u emisiji „Eurovision Wonderland Live”, u kojoj će osim svoje evrovizijske pesme Monsters, otpevati i nekoliko pesama sa svog poslednjeg albuma.

I ove godine evrovizijski CD i DVD

Kao i prethodnih godina, sve evrovizijske pesme naći će se na zvaničnom CD-u koji će biti objavljen 20. aprila, dok će trostruki DVD u prodaji biti od 22. juna.

Na CD-u izvođači su poređani abecednim redom, a DVD će činiti dve polufinalne noći i naravno veliko finale.

Sanja Ilić i „Balkanika” posetili Sarajevo

Članovi grupe „Balkanika” prošle nedelje posetili su Sarajevo, gde su predstavili svoju pesmu Nova deca.

Energična i vesela ekipa u druženju s novinarima poručila je da su spremni da dostojanstveno predstave ne samo svoju zemlju već i ceo Balkan.

— Balkanika ne predstavlja samo Srbiju, ona predstavlja ceo Balkan, a poruka koju šaljemo novoj deci je da se volimo. Ona je univerzalna za ceo svet koji će evoluirati u onakav kakav treba da bude, bolji svet — poručili su članovi „Balkanike” u Sarajevu.

Opširnije pročitajte u izdvojenom tekstu:

„Balkanika” u Sarajevu: Predstavljamo ceo Balkan