Portugal Evrovizija Klaudija Paskoal
Iz mog ugla 2018

Portugalija | Ko je Klaudija Paskoal?

Domaćinsku državu ovogodišnje Pesme Evrovizije predstavljaće Klaudija Paskoal, mlada pop pevačica iz grada Gondomara. U finalu će nastupiti sa pesmom O jardim (Vrt), neobičnu kompoziciju koju je kreirala Izaura.

Klaudija Paskoal je dvadesettrogodišnja devojka koja jednostavno živi za muziku. Od svoje petnaeste godine svira gitaru i počinje s javnim nastupima. Snimila je prvi solo-album, ali još nije izdat zbog nedovoljne podrške. Trenutno radi na dva projekta u domenu muzike — jedan se tiče komponovanja balada, a drugi je u vezi sa saradnjom s bendom MORHUA čija se muzika zasniva na engleskom džezu, bluzu i ciganskoj muzici.

Portugalskoj publici je postala poznata nakon učešća u talent-programu The Voice (srp. Glas). Istakla se pevajući pesme poput Dream a little dream of me, Toxic, To build a home i The Blower’s daughter. Njena želja je da svojom muzikom ostavi pečat, kao i da se ostvari u ulozi televizijskog voditelja.

Kao što je ranije napomenuto, kompoziciju O jardim je komponovala Izaura, izvođač alternativnog elektro-popa. Zanimljivo je da Izaura pravi Klaudiji društvo na sceni kao prateći vokal. Autorka portugalske pesme ističe da u početku nije mogla da pronađe adekvatnog izvođača za svoju pesmu. U međuvremenu, upoznala se s radom mlade Klaudije, na čiji vokal je „pala na prvu”. Kaže da je samo Klaudija mogla tekst pesme da pretoči u emociju koju je tražila.

Numera O jardim govori o Izaurinoj baki.

Oznake