Balkan, Balkan! Nacionalni izbori 2018

Tri i po miliona ljudi pratilo finale „Melodifestivalena“. Spremna nova verzija beloruske pesme

Novodostupna transparentnost glasova na Melodifestivalenu obelodanila je pomeranje granica i obaranje nekih rekorda, na veliku radost svih eurofanova koji vole statistiku. Za to vreme, u skladu sa trendom doteravanja kompozicija pred takmičenje, sprema nam se nešto drugačija kompozicija iz Belorusije, a oni koji su pesmu maksimalno uglanacli pre objavljivanja sada planiraju i preostale verzije u promotivne svrhe.

Spremna nova verzija

Prilikom gostovanja u studiju ruskog radija „Iževsk“, ovogodišnji predstavnik Belorusije Aleksejev otkrio je da je spreman novi aranžman za njegovu kompoziciju Forever za potrebe Evrovizije. Kako najavljuje, pesma će sada zvučati ličnije i nešto intimnije.

Novoaranžirana verzija već je „isprobana“ na jednom nastupu u Odesi (Ukrajina) 9. marta, ali ostaje još da čekamo do zvanične prezentacije završene studijske verzije.

Ko je nestrpljiv, deo sa ove probe može čuti na sledećem linku:

Објава коју дели (@lisabond7903) дана

Predstavnička pesma u tri verzije

Predstavnička kompozicija Bones biće dostupna na svim digitalnim platformama od 16. marta. To uključuje čak tri verzije pesme — studijsku verziju, karaoke s pratećim vokalima, kao i samo instrumental.

Snimili razglednice

Predstavnici Kipra i Crne Gore otputovali su u Portugaliju da snime razglednice koje će najaviti njihove nastupe na predstojećoj Evroviziji. Kiparska predstavnica Eleni Fureira svoju razglednicu snimila je na pijaci „Ribiera“ u Lisabonu, a društvo joj je pravio kuvar Justa Nombre.

Za to vreme Crnogorac Vanja Radovanović snimao je svoju razglednicu u mestu Fijera da Ladra. Njih dvoje su za sada poslednji snimili video-razglednice za takmičenje.

Objavljeni svi rezultati glasanja na „Melodiju“

Švedska nacionalna televizija SVT objavila je zvanične rezultate glasanja sa Melodifestivalena, jednog on najvećih i najpopularnijih nacionalnih finala. Budući da se sastoji od čak četiri polufinalne večeri i jedne „Druga šansa“, jako mnogo posla je bilo u ovom procesu.

Podsećamo, u polufinalima isključivo putem glasova publike određeno je po dvoje direktnih finalista. Takmičari koji su bili treći ili četvrti su se takmičili u specijalnoj ediciji „Druga šansa“.

Kompletan pregled rezultata pogledajte OVDE >>

Sav novac prikupljen od glasova doniran je jednoj humanitarnoj fondaciji.

Takođe, SVT je saopštio i da je finalno veče u Areni „Friends“ u Stokholmu protekle subote pratilo nešto više od 3,5 miliona gledalaca — oko 200.000 manje nego prošle godine, ali ipak više nego 2016. ili 2014. To govori da je visoka gledanost ovog šoua i dalje konstantna, što ovaj šou svrstava među najgledanije i najpopularnije u Švedskoj.