Nacionalni izbori 2018

Češki predstavnik „pročistio pesmu”, nove spotove imaju Švajcarci, Litvanci, Šveđani, Letonci

Sve više učesnika ovogodišnje Evrovizije objavljuje zvanične video-spotove svojih pesama u promotivne svrhe. Pogledajte kako se predstavljaju Švajcarci, Litvanci, Šveđani, Letonci… Prave male filmske priče.

Mikolas Josef objavio prerađenu verziju svoje pesme

Predstavnik Češke bio je prethodnih sedmica vrlo zauzet, a na spisku aktivnosti našla se i dorada, odn. „čišćenje” originalne verzije njegove predstavničke pesme Lie to me.

Naime, Mikolas je morao da izbaci sve psovke, ružne reči, imena brendova i ostale nedozvoljene fraze iz pesme, kako bi mogao da je izvede u Lisabonu.

Iako je još uvek redak slučaj, poslednjih godina pojedini predstavnici morali su da na isti način „pročiste” svoje kompozicije. Primera radi, prošle godine je švedski predstavnik Robin Bengtson morao da izbaci psovku fuckin’ iz refrena, te umesto nje čulo se freakin’.

Švajcarci objavili video-spot

Predstavnik Švajcarske, duo „Zibbz”, objavio je zvanični video-spot za svoju pesmu Stones.

Švajcarski javni servis SRF je svog aduta za Lisabon osmi put zaredom izabrao putem jednovečernjeg televizijskog festivala Entscheidungsshow. Za novog švajcarskog izaslanika se borilo šest kandidata, a odluku o pobedniku su donosili glasovi sedmočlanog međunarodnog žirija i publike u jednakom iznosu (50/50).

Litvanci imaju spot

Nakon što je famozni evrovizijski maraton u Litvaniji zavšen i nakon što je ova zemlja dobila evrovizijskog predstavnika, Jevu Zasimauskaite, objavljen je i spot njene pesme When we’re old.

Nakon predstavljanja zvaničnog spota, iz litvanske televizije najavljuju da će pre polaska u Lisabon raditi na dodatnoj promociji pesme, kako bi u maju ostvarili što bolji rezultat.

I Šveđani spotom u promociju

I švedski evrovizijski predstavnik Benjamin Ingroso, nakon što je pobedio na popularnom Melodifestivalenu, objavio je video za svoju pesmu. Zanimljivo je da se švedska delegacija posle dugo vremena odlučila za ekranizaciju predstavničke pesme, budući da su prethodnih godina kao zvanični promotivni video-snimci korišćeni nastupi s Melodifestivalena.

Video je sačinjen od kadrova koji su snimljeni tokom pripremanja pesme i nastupa za nacionalni izbor, a u režiranju spota upustio se i sam 21-godišnji Benjamin.

Inače, on je s pesmom Dance you off ubedljivo odneo pobedu, a ujedno važi i za jednog od favorita ovogodišnjeg takmičenja.

Maglovita atmosfera u spot

I letonska evrovizijska pesma za ovu godinu je ekranizovana. Laura Rizoto je za pobedničku pesmu nacionalnog izbora Supernova 2018 snimila spot u kojem preovlađuje „maglovita” atmosfera sa pevačicom u centru pažnje.

1 komentar

Ovde napišite svoj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Skoro svi imaju spotove,samo Srbija nema,a i kad ima(mo),to su ili studijske scene,ili snimak sa nacionalnog takmičenja!Šteta što RTS ne promeni kurs,a bar je ove godine bilo vremena za snimanje istog-pune 3 nedelje od Beovizije!