Balkan, Balkan! Nacionalni izbori 2018

Izrael i Rusija predstavljaju pesme 11. marta

Do kraja ove sezone nacionalnih izbora ostalo je još veoma malo, s obzirom da će ovog vikenda svoje predstavnike konačno izabrati Litvanija, Norveška i Švedska, a ostalo je još svega nekoliko zemalja koje treba da objave svoje interno odabrane kompozicije.

Što se tiče ostalih informacija, već odabrani učesnici doteruju svoje kompozicije, a neki se polako prijavljuju za predevrovizijske koncerte.

Spot i nova verzija 11. marta

Konačna verzija crnogorske kompozicije Inje biće objavljena dan kasnije nego što je prvobitno planirano. Naime, bilo je najavljeno da će nova verzija biti prezentovana 10. marta, međutim sve je odloženo za jedan dan, pa će novo Inje ugledati svetlost dana 11. marta. Takođe je potvrđeno da pesma ostaje na maternjem jeziku.

Prezentacija pesme 11. marta

I Izraelci su odlučili da objave svoju numeru jedan dan kasnije od najavljenog datuma 10. marta. Tako ćemo numeru Toy Nete Berzilaj imati prilike da čujemo 11. marta. Očigledno je da će 11. mart biti prilično zanimljiv evrovizijskoj publici.

I Rusija objavljuje u „pet do 12”

Predstavnička pesma Rusije, koju će u Lisabonu pevati Julija Samojlova, premijerno će biti prikazana 11. marta u 19 sati, u okviru programa večernjih vesti na „Kanalu 1”.

Nova verzija i naravno — spot

Malteška pesma Taboo koju izvodi Kristabel doživela je preradu, budući da su izmenjeni neki instrumentalni delovi kompozicije. Takođe, ova kompozicija je dobila i svoju ekranizaciju, a taj spot je sniman na četiri različite lokacije na Malti.

Vejlon snima razglednicu

Predstavnik Holandije Vejlon se trenutno nalazi u Portugaliji, u mestu Kastelo de Sao Žorže, gde snima razglednicu. U videu će biti prikazano kako se Vejlon sprema za nastup, kao i detalj da je imao prilike da proba jedno od portugalskih nacionalnih jela.

Iznesite ideju za Sarin scenski nastup

Finska predstavnica Sara Alto i nacionalni emiter ove zemlje YLE već počinju pripreme za Sarin nastup na velikoj evrovizijskoj sceni u Lisabonu. Naime, finski javni servis je pozvao sve fanove ovog muzičkog takmičenja da na sajtu ove televizije ostave predloge za Sarin evrovizijski nastup sa pesmom Monsters.

Žurka u Rigi već 24. marta

Peta po redu predevrovizijska žurka u Rigi održaće se već 24. marta. Voditelj ovog događaja biće Roberto Meloni, nekadašnji član grupa „Bonaparti IV” i „Pirates of the Sea”, koje su Letoniju predstavljale 2008. i 2009. godine. Učešće su za sada potvrdili Mikolas Jozef iz Češke i sastav „Doredos” iz Moldavije. Od bivših evrovizijskih učesnika imaćemo prilike da vidimo Amber, predstavnicu Malte iz 2015.

Specijalne emisije o Evrosongu 12. marta

RTP, nacionalni emiter Portugalije, odlučio je da 12. marta emituje dve specijalne emisije u kojima će biti prikazane najnovije vesti i zanimljivosti u vezi sa ovogodišnjim evrovizijskim učesnicima. Jedna emisija će biti emitovana u jutarnjim časovima i voditelji ovog šoua biće Sonja Araužo i Žorže Gabrijel. Druga emisija biće emitovana u popodnevnim satima i njeni voditelji biće Tanja Ribas de Oliveira i Žoze Pedro Vaskonselos.

Tokom prenosa biće uživo uključenje u sastanak šefova delegacija svih zemalja učesnica ovogodišnjeg Evrosonga.

Ostavite svoj komentar

Ovde napišite svoj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *