Nacionalni izbori 2018

Pogledajte nove spotove Holanđana, Grka i Francuza

Sezona nacionalnih izbora polako doživljava kulminaciju. Verovali ili ne, skoro sve pesme su odabrane za Lisabon, ostaje samo nekoliko zemalja da objavi svoje uzdanice u narednom periodu. Današnji potpuri nam donosi još jedan niz aktuelnosti iz sveta Evrovizije.

Vejlon predstavio zvanični spot

Holandski predstavnik Vejlon je za pesmu Outlaw in ’em objavio i zvanični spot. Spot se nalazi na zvaničnom evrovizijskom kanalu i snimak je sa jednog od Vejlonovih muzičkih nastupa.

Podsetimo, u trci za evrovizijsku pesmu našlo se pet najnovih pesama Vejlona. Svih pet će se zajedno sa odabranom evrovizijskom naći na njegovom novom albumu.
Vejlon će nastupiti u drugoj polufinalnoj večeri u Lisabonu, što će biti njegov drugi nastup na Pesmi Evrovizije nakon velikog uspeha sa Ilse Delange sa kojom je 2014. godine osvojio visoko drugo mesto.

I Grkinja snimila spot

Spot za grčku evrovizijsku pesmu Oneiro Mou konačno je ugledao svetlost dana. Nakon što je za promo-video s rečima pesme, tzv. lyrics video, zabeleženo preko dva miliona pregleda na Jutjuba, što ga svrstava u ubedljivo najgledaniji od svih ovogodišnjih učesnika, evrovizijski tim uradio je i zvaničan video.

Novi spot predstavljen je u okviru specijalne emisije na nacionalnoj televiziji u kojoj su gosti bili glavna akterka Jana Terzi i autori pesme Aris Kalimeris, Dimitris Stamatiju i Mihalis Papatanasiju.

Francuzi kroz spot dočarali poruku pesme

Francuski predstavnici iz dua „Madame Monsieur” snimili su takođe video-spot za svoju evrovizijsku numeru Mercy.

U fokusu videa nalaze se migranti koji idu kroz velike evropske metropole, poput Londona, Pariza, Lisabona, Berlina… Oni nose jakne za spasavanje i ćebad za preživljavanje, dočaravajući priču pesme.

Estonija želi isti nastup i u Lisabonu

Odlazeći šef estonske evrovizijske delegacije Mart Normet iskazao je želju da zadrži scenski performans Eline Nečajeve i u Lisabonu. On je u intervjuu estonskim medijima otkrio da su ga kolege širom Evrope ohrabrile da zadrži Elinin nastup sa Eesti Laula, ali da za to postoje određene prepreke.

Te prepreke su, razume se, finansijske prirode, budući da bi instalacija tehnike, koja je omogućila fascinantan scenski nastup na Eesti Laulu, bila višestruko skuplja u inostranstvu.

Ipak, Normet je rekao da će u narednom periodu tražiti savete i adekvatno rešenje, kako bi postigli isti ili približno sličan efekat.

„Israel Calling” 8. do 11. aprila

Prvi promotivni koncert evrovizijskih učesnika će i ove godine biti „Israel Calling” u Jerusalemu. Ovaj događaj se održava po treći put zaredom i trajaće četiri dana. Organizatori su odlučili da to bude od 8. do 11. aprila.

Naravno, glavni događaj će biti mini-koncert 10. aprila, gde će nekoliko ovogodišnjih evrovizijskih kandidata predstaviti svoje pesme. Za sada je ukupno 25 izvođača potvrdilo učešće. Prošle godine je učestvovalo njih 28.

Za vreme održavanja ovog događaja, učesnici će imati čast da istraže i upoznaju se sa lepotama Jerusalema, da upoznaju ministra Izraela Zeva Elkina, da prisustvuju „crvenom tepihu” i pres-konferenciji i tradicionalno da zasade drveće u tzv. „Evrovizijskoj šumi”.

Ostavite svoj komentar

Ovde napišite svoj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *