Evrovizija 2018 Austrija
Izabrani predstavnici Nacionalni izbori 2018

Austrijanci objavili svoju evrovizijsku pesmu

Pesma Nobody but you, koju će ovog maja izvesti Sesar Sampson, posle višemesečnih najava konačno je objavljena.

Reč je veoma modernoj i snažnoj pesmi u kojoj su isprepletana tri žanra — bluz, gospel i pop, ali se mogu čuti i elementi klasičnog rok zvuka. Evrovizijsku kompoziciju uradio je tim „Symphonix International”, čiji je Sesar član. Prvi demo uradili su sâm pevač i Sebastijan Arman, da bi se kasnije pridružili i ostali članovi: Joakim Pešon, Borislav Milanov i Johan Alkenes. Rezultat je, prema Sesarovim rečima, pesma koja s jedne strane sadrži njegovu „dušu i priču”, a s druge strane ima ono što je povezuje sa slušaocima.

Symphonix International — garant uspeha
Međunarodni tim producenata okupljenih pod imenom „Symphonix International” proteklih godina ostvario je zapažene rezultate i nastupe na Pesmi Evrovizije, počev od 2014. godine, kada je producirao Končitinu pobedničku pesmu Rise like a Phoenix. S timom bugarske zauzeli su 4. i 2. mesto 2016. i 2017. godine, a prošle godine bili su autori srpske i makedonske pes

Sesar je otkrio da njegovom baritonu najviše odgovara dinamična pesma umerenog ritma, te je u tom maniru i ova evrovizijska. Tematski, kaže Sesar, ona ima duhovnu komponentu i govori o potrazi za univerzalnom ljubavi.

— U svakom slučaju, nije reč o ljubavnoj pesmi za neku posebnu osobu — izjavio je ovaj talentovani muzičar.

Sesar Sampson nije nepoznat evrovizijskom svetu. Vokalni je trener i dva puta je učestvovao na Pesmi Evrovizije kao prateći vokal bugarskim predstavnicima Poli Genovoj i Kristijanu Kostovu.

Rođen je u Lincu 1983. Već od svoje 17. godine nastupao je širom sveta kao frontmen nekih od najistaknutijih aletrnativnih sastava u Austriji. Posla toga je uglavnom radio „iza scene”, kao kompozitor, tekstopisac, vokalni producent… Ipak, sebe nikad nije doživljavao striktno kao pevača, iako njegov bariton ima autentičnu i zanimljivu boju.

Austrijska televizija ÖRF je i ove sezone primenila isti model selekcije predstavnika — internim putem, uz vođstvo producenta Eberharda Forhera koji je i ranijih godina uspešno delegirao manje komercijalne, ali afirmisane izvođače.

Oznake

2 komentara

Ovde napišite svoj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *