Balkan, Balkan! Nacionalni izbori 2018

Bh. kreatorka Selma Berisalić kreira kostime za Sanju Ilića i „Balkaniku”

Bosanskohercegovačka dizajnerka Selma Berisalić Starfinger kreirala je kostime za Sanju Ilića i grupu „Balkanika”, koji su 20. februara pobedili na Beoviziji. Ona će biti deo srpske delegacije u Lisabonu, otkrila je govoreći za „Dnevni avaz”.

Poziv Sanje Ilića i njegove supruge Tatjane Karajanov da kreira kostime za nastup na Beoviziji Selmu je zatekao iznenada u Beogradu.

NOVI KOSTIMI ZA LISABON
Kao deo delegacije Srbije u Lisabonu, Selma je otkrila da će za evrovizijski nastup pripremiti nove kostime, te da joj je Sanja rekao i da će pesma biti dorađena.

– Pozvali su me desetak dana pre Beovizije. Našli smo se odmah i sve se dogovorili. Tamo sam kupila materijale, koje inače nabavljam u Njujorku. Došla sam u Sarajevo i za samo pet dana pripremila haljine. Odnela sam ih dan pre generalne probe – kaže Berisalić.

Ističe da joj je pesma Nova deca bila polazna priča za rad na kostimima.

– Davno je završena priča o ratovima i sukobima. Imali smo priliku da iz toga nešto naučimo. Sada imamo priliku da učimo o toleranciji i ljubavi. Data nam je mogućnost da zlo transformiramo u naš razvoj. Njihova pesma govori o ljubavi i zajedništvu… To je i poruka kostima. Neizmerno mi je drago da su mene izabrali da budem u njihovom timu – dodaje bh. kreatorka.

Nevena i Danica

Danica Krstić i Nevena Stamenković nosile su vrlo autentične haljine čiji su izgled mnogi pohvalili, ističući da izgledaju svetski.

–  Moja zemlja, nažalost, ne učestvuje na takmičenju, pa evo bar na ovaj način ima neko opet na Evroviziji. Iz Sarajeva su se odmah našalili i kazali: „Ode Selma na Evroviziju” – kaže Berisalić.

Kreatorka je 2012. godine u Azerbejdžanu bila član bh. evrovizijske delegacije.

– Tada sam sašila onu prekrasnu crnu haljinu za našu Maju Sar. Iz Njujorka sam došla u Sarajevo i gotovo dva meseca bila s Majom i njenim suprugom Mahirom Sarihodžićem. U Azerbejdžanu smo bili mali tim, divno smo se družili i dostojno predstavili našu zemlju – prisetila se Berisalić.

Oznake

3 komentara

Ovde napišite svoj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Mi već još od Beograda 2008 ne znamo da kreiramo dobar kostim i dobar scenski nastup. Zapravo nikad nismo ni znali ali eto.. Kakav bi se samo nastup mogao napraviti za pesmu Nova deca, ali naravno, biće statičan kao na Beoviziji, sa dedom i frulom i 2 devojke obučene kao za cirkus predstavu.

  • Joj samo da lice na nesto ti kostimi poslednje 3 god sto se tice odevanja na ESC-u nije bas bilo sjajno…

  • Uh, više bih voleo da promene dizajnerku. Ovi kostimi su bili promašaj a i haljina Maye Sar. Nešto mi ukus ove Berisalićke ne uliva optimizam, al ajde da se nadamo.