Evrovizija 2018 Balkanika
Foto: RTS (Edit: ESC Serbia)
Balkan, Balkan! Nacionalni izbori 2018

Pesma „Nova deca” ostaje na srpskom jeziku

Kompozicija Nova deca, koja će nas predstavljati na Evrosongu ovog maja u Lisabonu, biće izvedena na izvornom, srpskom jeziku, izjavio je vođa sastava „Balkanika” Sanja Ilić nakon pobede ne Beoviziji.

Poznati kompozitor je istakao da je pesma pisana za srpski jezik i kao takva će biti izvedena u drugom polufinalu 10. maja.

– Moguće je da će biti snimljena verzija na nekom drugom jeziku, samo u promotivne svrhe, ali ne mogu da garantujem – rekao je Ilić.

On se zahvalio publici i žiriju na podršci, otkrivši da je za pesmu Nova deca najzaslužnija njegova supruga Tatjana, budući da je ona svojim savetima konačno uobličila.

– Da nije bilo nje, možda se i ne bismo večeras našli ovde u ovoj situaciji. Nismo bili u početku zadovoljni kako je sve to zvučalo. U septembru, kad mi je možda već ponestalo ideja, ona je rekla: „Ajde da radimo zajedno!” I uspeli smo. Nadam se da će ova pobeda doprineti da dugočekivani album konačno privedemo kraju – kazao je Sanja Ilić, dodajući da je uspeh došao zasluženo i posle mnogo truda i rada.

– Pesmom i nastupom potrudili smo se da na našu scenu donesemo duh Pesme Evrovizije. Numera Nova deca je pravi spoj tradicionalnog i modernog zvuka i stvarali smo je vodeći se time šta bi trebalo da nas predstavlja na Evrosongu.

Vođa „Balkanike” je nakon pobede bio znatno raspoloženiji za razgovor s novinarima u poređenju s prvim obraćanjem neposredno nakon nastupa. Naime, pojedini novinari pitali su ga o navodnom nameštanju, na šta on nije dao konkretan odgovor, već na pitanje odgovorio pitanjem. Ipak, nakon pobede, osvrnuo se na taj momenat, rekavši da „ako neko ume da radi, komponuje i peva, to je uvek namešteno”.

– Uopšte nema nikakve tajne. Učestvovao sam dva puta na Jugovoziji, ali nisam otišao na Evrosong.

Maja Nikolić u centru pažnje

Veliku pažnju brojnih novinara neprestano je privlačila Maja Nikolić, što svojim stajlingom, što svojim izjavama. Nakon nastupa na Beoviziji, vidno ushićena, davala je izjavu u dužini trajanja tri pesme, sa sve reklamnim blokom, ne skrivajući zadovoljstvo nastupom i podrškom koju je dobila od publike i – od novinara! U jednom trenutku je i zaplakala.

– Dugo nisam dobila ovako pozitivne komentare. Donela sam čaroliju na sceni i napravila zemlju čuda. Plačem jer sam iznenađenja koliko su ljudi pozitivno reagovali na moju pesmu. Podržali su me i hvala im na tome. Sutra je sreda, probudiću se, ali ostaje jedan hit. Hvala vam što ste me rasplakali. Što se mene tiče, mogu da idem kući. Dokazali ste mi da treba da radim svoj posao.

Veliki animozitet između Sanje Ilića i nje, osetio se i iza scene. Naime, tabloidi su danima pre takmičenja pisali o Majinim spekulacijama da se već zna pobednik. Nakon proglašenja pobednika i saznanja da joj žiri nije dao nijedan bod, te da je dobila tri poena od publike, Maja je napustila green room glasno pevajući Moltivu.

Sanja Ilić je, pak, na pitanja novinara o njenim spekulacijama, odgovorio pitanjem: „A ko je to? A ha, to je ona mala što je letos htela da peva s ’Balkanikom’ pa nije uspela”.

Prozivke pune stupce

Javne prozivke pojedinih izvođača, Maje Nikolić, Danijela Pavlovića, očekivano dan kasnije nastavljaju da pune novinske stupce srpskih tabloida, a odnose se na nezadovoljstva zbog glasanja, uvrede, povređene sujete i slično.

Naš sajt, kao i svih prethodnih godina, neće tome posvećivati pažnju.

Oznake

3 komentara

Ovde napišite svoj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • 1.Drago mi je da ce se pevati na srpskom.

    2. Maji ne pristaje da se ponasa kao dete svake Beovizije na kojoj se takmicila i na kojoj nije pobedila jelte, uvek joj bude kriv neko drugi, te glasanje publike, te ziri a sada je Balkanika navodno ,,pevala na plejbek” ne prilici joj vise da se tako ponasa…uostalom podbacila je na nastupu i to joj je sto joj je.

  • Mnogi sumnaju da clanovi Balkanike celu pesmu nisu izvodili uzivo i da je dosta koriscen playback. Sramota ako je RTS to dozvolila. Ako je to tacno oduzeti pobedu i poslati drugoplasiranu Sasku Jankovic na Evroviziju.

  • Drago mi je da pesma ostaje na srpskom jeziku. Dobra odluka.

    A za ostatak priče, ko gubi, ima pravo da se ljuti. Vazda bilo. 🙂