Balkan, Balkan! Izabrani predstavnici Nacionalni izbori 2018

Franka Batelić predstavlja Hrvatsku u Lisabonu

Konačno se i to dogodilo – višegodišnja želja evrovizijskih fanova je ispunjena. Šarmantna Franka Batelić predstavljaće Hrvatsku u Lisabonu ovog maja s pesmom Crazy, čiji su autori Branimir Mihaljević i sama pevačica. Prezentacija kompozicije se tek očekuje.

Franka Batelić je muzičku karijeru započela 2007. godine sa svojih 15 godina pobedom u talent-šou formatu Showtime. Najveće uspehe na muzičkoj sceni je zabeležila u eri između 2008. i 2010. godine – tada je imala prepoznatljive pesme Ruža u kamenu i Možda volim te s kojima se takmičila na Hrvatskom radijskom festivalu i OGAE Song Contestu. Upravo je numera Ruža u kamenu pobedila na OGAE Song Contestu 2008. godine, nakon čega je upala u žižu evrovizijske javnosti i fanova.

U tom periodu karijere, naravno, nije zaobišla ni „Doru”. Na tom festivalu je učestvovala dva puta – 2009. godine s numerom Pjesma za kraj i godinu dana kasnije s kompozicijom Na tvojim rukama – oba puta je učešće na finalnim večerima završila kao sedmoplasirana.

Franka u svojoj karijeri naročito ističe nastup na koncertu Bijonse u Areni Zagreb 2013. godine, u svojstvu „predgrupe”, posle čega je zbog veze s fudbalerom Vedranom Ćorlukom rešila da ostavi na kratko svoju karijeru. Da ne bi zaboravila svoju primarnu profesiju, krajem prošle godine je snimila singl S tobom i sada je na putu obnavljanja svoje nekadašnje popularnosti, za šta će joj Evrosong nesumnjivo pomoći.

Dosad je izdala dvanaest samostalnih singlova, dok je na tri objavljena bila gostujući izvođač.

Oznake

4 komentara

Ovde napišite svoj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Odlican izbor, devojka lepo peva nadam se da ce super proci u Lisabonu 😀

  • Moram si priznat da sam ugodno iznenađen. 🙂
    U onom periodu kad je bila aktuelna npr. oko 2008. bila mi je prilično iritantna i nisam je želeo na ESC, međutim dosta je uznapredovala ovih godina. Lepo izgleda, inteligentna je, zanimljiva… baš ozbiljan napredak. Glas je ok, nikakvo ludilo ali sasvim, sasvim ok za neku finu pop numeru. Nadam se da će pesma biti dobra. Baš bih voleo da bude zapažena na ESC.

  • Ja odobravam odluku komšija, iliti sus(j)eda ;). Franka je solidan vokal i mislim da će je ESC fanovi dobro prihvatiti. Naravno … sve zavisi od dobre pesme.

  • Komšije su odavno nedemokrate. Narod ne može da donese odluku za svog prestavnika. Mi smo jedva dobili nekakav izbor sa Beovizijom, a oni ne mogu da organizuju.