Balkan, Balkan! Nacionalni izbori 2018

Izrael konačno izabrao finaliste. Rumunija održala 4. polufinale

Izrael ima finaliste, Rumuni odabrali još tri pesme za veliko finale, Azerbejdžanka putuje u London… Današnji potpuri će biti kratak, ali informativan. Bližimo se počecima nekih nacionalnih izbora, neki su u punom jeku, a neki se uveliko završavaju. Evo najistaknutijih vesti za danas:

Konačno finalisti

Izraelski talent-šou HaKokhav HaBa, koji četvrtu godinu zaredom bira izraelskog predstavnika, bliži se kraju. U dve runde polufinalne emisije odabrana je četvorka koja će se u velikom finalu boriti za predstavnika Izraela u Lisabonu.

Polufinalna emisija je bila podeljena na dva dela. U prvom delu je žiri odabrao dva takmičara koja će se boriti za prvo mesto u finalu. Bila je to borba između Nete Barzilaj i Rikija Ben Arija, gde je pobedu odnela Neta Barzilaj (67% glasova).

U drugom delu se preostalih pet kandidata borilo za plasman u finale. Odatle su se kvalifikovali Hen Aharoni, Riki Ben Ari i Džonatan Mergui.

Finale izraelskog talent-šoua HaKokhav HaBa će se odigrati 13. februara. Pobednik takmičenja automatski dobija pravo da predstavlja Izrael na Pesmi Evrovizije u Lisabonu. Njegova/njena evrovizijska pesma će biti naknadno odabrana.

Izabrano još troje finalista

Sinoćnje četvrto polufinale u Rumuniji je takođe privedeno kraju. Četvrto polufinale rumunskog nacionalnog izbora je održano 90 metara pod zemljom, u rudniku soli u Turdi.

Pobedu je odnela sledeća trojka:

  1. Klaudija Andas | The one (56 poena)
  2. Tiri | Desert de sentimente (43 poena)
  3. Feli | Buna de iubit (43 poena)

Specijalni gosti ovog polufinala bio je vokalni sastav „Ad Libitum Voices” i bivša rumunska predstavnica Elena koja je izvela famoznu pesmu o „devojkama sa Balkana”.

Sledeće nedelje će se održati poslednje polufinale u Sigišoari. Rumunski javni emiter je odlučio da ove godine održi nacionalno finale pod sloganom „Eurovision unites Romania” (srp. Evrovizija ujedinjuje Rumuniju), što je razlog različitim lokacijama polufinala.

Ajsel putuje u London

Ovogodišnja predstavnica Azerbejdžana se uputila u britansku prestonicu ne bi li snimila evrovizijsku pesmu.

Prema informacijama azerbejdžanskog portala „INFE Azerbaijan” pevačica Ajsel je otputovala u London kako bi svoju evrovizijsku pesmu privela kraju. Azerbejdžanski sajt prenosi da se pesma privodi kraju i da je u pripremi i zvanični spot, kao i scenski nastup koji ćemo gledati u maju.

Danas počinje rubrika „Beovizija 2018: Iz mog ugla”

Naš tradicionalni izbor za evrovizijsku pesmu se konačno vratio! Pogledajte kako ćemo oceniti svih 17 takmičarskih pesama, prokomentarisati, pozitivno ili negativno iskritikovati. Čekamo i vas sa ocenama i zanimljivim komentarima.

USKORO! Beovizija 2018. iz mog ugla

Ostavite svoj komentar

Ovde napišite svoj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *