Nacionalni izbori 2018

Kiprani imaju pesmu, nemaju izvođača

Čini se da u Španiji priča oko Pesme Evrovizije ide uzlaznom putanjom, dok se organizatori takmičenja u Belorusiji suočavaju s novim problemima. Jermeni su nastavili da objavljuju svoje potencijalne evrovizijske pesme, dok su Kiprani konačno dali naznaku o tome šta spremaju za Lisabon.

Više od 200 pesama ponuđeno za Evroviziju

Za špansko nacionalno takmičenje za Evroviziju pristiglo je više od 200 pesama, saopštili su producenti šoua „Operacija Trijumf” u okviru kojeg će biti izabran predstavnik. Propozicije takmičenja su ispoštovane, baš kao i to da su sve pesme na španskom jeziku.

Od svakog autora je zatraženo da odabere omiljenog kandidata, ili grupu kandidata, koja bi predstavila njegovu pesmu.

Prvih četvoro finalista ovog šoua su: Amaja, Mirjam, Alfred i Ajtana. Za peto mesto koje vodi u finale će se narednog ponedeljka boriti Ana Guera i „Agoney”.

Pesme koje će finalisti pevati će biti poznate 23. januara, a posebno gala veče na kom će biti izabran španski predstavnik će biti emitovano 29. januara u 22.35 h.

Još jedna drama

Beloruska nacionalna televizija BTRC istražuje slučaj elektronskog dua „Shuma”, jer se njihova prijavljena pesma trenutno nalazi pod sumnjom kršenja pravila Evrovizije.

Vrlo je moguće da njihova pesma Oblaci sadrži delove teksta neke od starih narodnih pesama, a pravilo glasi da kompozicija ne sme da bude izvođena pre 1. septembra, mora biti originalno delo, te bi u tom slučaju, samim tim, bila diskvalifikovana.

Ovaj fantastični sastav kombinuje narodne pesme sa elektronskom muzikom.

Treća grupa pesama u javnosti

Jermenska delegacija je objavila novih pet pesama nacionalnog takmičenja Depi Evratesil.

Poslušajte i do sada objavljene numere:

Učesnici Depi Evratesil 2018

Izabrana pesma za Lisabon

Pesma koja će se čuti u Lisabonu pod zastavom Kipra već je izrabana, saopštio je javni servis te zemlje.

Posle neuspešnog pokušaja traženja adekvatnog izvođača putem audicija, nacionalna delegacija se odlučila da interno potraži ženskog izvođača izvođenje pesme koju je napisao ranije interno izabrani slavni kompozitor Aleks Papakonstantinu.

Prema izvorima grčkog ogranka OGAE fan kluba, pesma je brza, ima plesne i etno-ritmove.

Na osnovu nezvaničnih informacija, poslednjih nekoliko dana predstavnici kiparskog emitera vodili su razgovore sa Elenom Paparizu, Tamtom, Eleni Fureirom i drugim grčkim pevačima, ali do sada nisu postigli dogovor.