Nacionalni izbori 2018

Uskoro imena učesnika Beovizije. Česi spremaju nacionalno finale

[dropcap]O[/dropcap]voga puta nam u potpuri stižu vesti i iz naše zemlje, koja se konačno bar malo oglasila povodom nadolazeće Beovizije. Međutim, obradovaćemo vas još po nekim iznenađenjem. Šta mislite, koja zemlja je još odlučila da vrati nacionalni izbor posle mnogo godina?

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Maja Nikolić i Jelena Tomašević moguće učesnice Beovizije

Priča se, priča… Danas bi RTS trebalo da objavi spisak učesnika Beovizije 2018, koja će se održati u februaru sledeće godine. Pretpostavlja se da će na renomiranom srpskom pop festivalu učestvovati Maja Nikolić i Jelena Tomašević, bivša predstavnica Srbije.

Nikolićeva tvrdi da „još odavno zaslužuje trijumf” na najvećem muzičkom takmičenju Evrope, a Jelena Tomašević uprkos glasinama tvrdi da nije poslala prijavu. Jelena Karleuša je davno „otpisala” Pesmu Evrovizije, iako i naši i internacionalni fanovi misle drugačije. Nepoznati izvor tvrdi da su se na „novu” Beoviziju prijavili i muzičar Sanja Ilić i Balkanika, nekadašnja učesnica „Prvog glasa Srbije” Saška Janković, kao i „Pinkove zvezdice” Mateja Vukašinović i Igor Lazarević.

A na koga vi tipujete?

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Česi vraćaju nacionalni izbor!

Posle 10 godina češka radio-televizija je odlučila da vrati nacionalni izbor za predstavnika Češke Republike na lisabonskom Evrosongu.

Česi su poznati po tome da poslednjih godina biraju svoje izvođače internim putem. Poslednji put kada su održali nacionalno finale bilo je 2009. godine, i tada su osvojili najlošiji rezultat u istoriji sa grupom „gipsy.cz”. Izgleda da je interesovanje za Pesmu Evrovizije veće nego ikad u Češkoj!

Njihovo nacionalno finale će se održati u Pragu u januaru iduće godine. U procesu glasanja učestvovaće i internacionalni fanovi, koji će imati mogućnost da glasaju za svoje favorite putem evrovizijske aplikacije. Rok za prijavljivanje se završio 17. novembra, a Česi planiraju da prezentuju šest kompozicija od kojih će najbolja „zaraditi” kartu za Lisabon.

[ads1] [divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Andrij Danilko treći put zaredom u ukrajinskom žiriju

Ukrajinski šoumen Andrij Danilko (alijas Verka Serdjučka) po treći put zaredom će biti deo ukrajinskog žirija na nacionalnom izboru. Danilko će se pridružiti prošlogodišnjoj evrovizijskoj pobednici Džamali u potrazi za najboljom pesmom za Lisabon. Andrij važi za člana žirija sa najoštrijim i najdirektnijim komentarima, pa tako verujemo da isti neće izostati ni sledeće godine.

Podsetimo, ukrajinsko nacionalno finale će se opet održati u tri večeri – dve polufinalne i finalna. Čitavo takmičenje će biti održano u februaru iduće godine, a voditelj ukrajinskog nacionalnog izbora biće Serhij Pritula. Prijave kompozicija za ukrajinski izbor otpočele su 10. oktobra, a završavaju se 15. januara sledeće godine.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Sesar otkrio naziv pesme

Austrijski predstavnik u Lisabonu Sesar Sampson je u jednoj austrijskoj emisiji otkrio još po koji detalj o sebi i svojoj evrovizijskoj pesmi. Ističe da je veliki perfekcionista i da će se potruditi da se kompozicija dopadne svima. Pesma će verovatno nositi naziv Nobody but us (Niko osim nas).

Sesar Sampson nije nepoznat evrovizijskom svetu. Vokalni je trener i dva puta je učestvovao na Pesmi Evrovizije kao prateći vokal bugarskim predstavnicima Poli Genovi i Kristijanu Kostovu.

Opširnije pročitajte na donjem linku.

Sesar Sampson predstavlja Austriju

2 komentara

Ovde napišite svoj komentar