Evrovizija 2018 Austrija
Izabrani predstavnici Nacionalni izbori 2018

Sesar Sampson predstavlja Austriju

Sesar Sampson je 51. evrovizijski predstavnik Austrije, saopštio je javni medijski servis te zemlje ÖRF. Pesma koju će izvesti u Lisabonu biće objavljena početkom 2018.

Sesar je muzičar, učitelj pevanja i deo uspešnog međunarodnog tima producenata okupljenih pod imenom „Symphonix International”, koji je proteklih godina ostvario zapažene rezultate i nastupe na Pesmi Evrovizije – s Bugarskom 4. i 2. mesto 2016. i 2017. godine, te sa Srbijom i Makedonijom ove godine. U Stokholmu je 2016. bio prateći vokal Poli Genovoj u numeri If love was a crime pa mu nastup na velikim scenama i pred višemilionskom publikom nije stran.

Rođen je u Lincu 1983. Već od svoje 17. godine nastupao je širom sveta kao frontmen nekih od najistaknutijih aletrnativnih sastava u Austriji. Posla toga je uglavnom radio „iza scene”, kao kompozitor, tekstopisac, vokalni producent…

Ipak, sebe nikad nije doživljavao striktno kao pevača, iako njegov bariton ima autentičnu i zanimljivu boju.

Austrijska televizija ÖRF je i ove sezone primenila isti model selekcije predstavnika – internim putem, uz vođstvo producenta Eberharda Forhera koji je i ranijih godina uspešno delegirao manje komercijalne, ali afirmisane izvođače.

Evrovizijsku kompoziciju uradio je (a ko bi drugi) tim „Symphonix International”, i to Boris Milanov i Sebastijan Arman, koji je producirao i Končitinu pobedničku pesmu Rise like a Phoenix. Sesar je otkrio da njegovom baritonu najviše odgovara dinamična pesma umerenog ritma, te je u tom maniru i evrovizijska. Tematski, kaže Sesar, ona ima duhovnu komponentu i govori o potrazi za univerzalnom ljubavi.

„U svakom slučaju, nije reč o ljubavnoj pesmi za neku posebnu osobu”, izjavio je ovaj talentovani muzičar.

Oznake

1 komentar

Ovde napišite svoj komentar
  • Evrovizija postade preduzeće, da ne kažem sekta, koja predstavlja jedan zatvoreni sistem, veoma unosan i moćan. Kako drugačije razumeti fenomen plasiranja pesama par autora u toliki broj zemalja i svuda bez konkurencije, konkursa ili bilo kog vida izjašanjavanja javnosti.
    Srećom, još uvek pobeđuje nešto drugo!