Dečja Evrovizija 2017

Dečja Evrovizija: Irina i Jana vas pozivaju da glasate

[dropcap]P[/dropcap]rva runda onlajn glasanja na Dečjoj pesmi Evrovizije počela je u petak 24. novembra u 18 časova i trajaće do nedelje, 26. novembra do 15.59 sat. Naše predstavnice Irina i Jana pozivaju vas da gledate šou i glasate za njih.

A kako može da se glasa?

Evropska radiodifuzna unija je ponovo izmenila sistem glasanja na Dečjoj pesmi Evrovizije. Ovog puta, promena je krupna i odnosi se na glasanje publike na posebnoj veb-platformi, a sistem dovoljava da se glasa i za svoju predstavničku numeru.

Dakle, svi mi iz Srbije možemo da glasamo za naše predstavnice Irinu i Janu i numeru Ceo svet je naš.

Prva runda glasanja traje nepunih 48 sati, i u tom periodu svi zainteresovani moći će da glasaju za najmanje tri, a najviše pet pesama.

Glasači su u obavezi da pre glasanja odgledaju rekapitulaciju svih pesama i jednominutni snimak učesnika s proba. Tek nakon toga moći će da se raspodele glasovi.

[ads1]

Tako prikupljeni glasovi biće pretvoreni u poene. Tačan iznos poena određuje procenat dobijenih glasova. Na primer, ako neka pesma dobije 20% ukupno primljenih glasova, onda će dobiti 20% dostupnih bodova. Dakle, isto kao na Melodifestivalenu i na Pesmi Evrovizije.

To javno glasanje vredeće 50% ukupnih bodova. Ostalih 50% dolazi od stručnih žirija koji će svoje bodove raspodeliti tokom generalne probe.

A ako glasa žiri?

Drugih 50% rezultata pripada glasovima žirija na Dečjoj Evroviziji. Stoga je njihova uloga izuzetno važna.

EBU je definisao i kako žiri treba da izgleda, odn. njegov sastav. Žiri iz svake zemlje brojaće pet članova. Među njima će biti dvoje dece starosti od 10 do 15 godina, dok će ostatak činiti odrasli muzički profesionalci.

Žiri će svoje glasove podeliti tokom generalnih proba, i oni će se spojiti u nedelju s glasovima publike, kako bi se dobio potpuni rezultat.

[ads1]

Dakle, sve što je potrebno jeste da ovaj vikend rezervišete za onlajn glasanje, te pomognete našim devojčicama da se što bolje plasiraju!

Prva runda glasanja publike završava se u neposredno pre početka glavnog šoua, u nedelju u 15.59. Drugi krug će biti otvoren za vreme takmičenja, i to odmah po izvođenju svih pesama. To glasanje trajaće 15 minuta.

Zato – posetite sajt JuniorEurovision.tv i budite deo nezaboravnog događaja!

Oznake