Dečja Evrovizija 2017 Dečja Evrovizija 2018

Dečja Evrovizija: Počinje onlajn glasanje

[dropcap]O[/dropcap]vih dana sve prolazi u znaku Dečje Evrovizije, pa tako i današnji potpuri. Nedelja se bliži, a naše devojčice Jana i Irina vredno spremaju nastup za pesmu Ceo svet je naš.

A verovali ili ne – već su poznate nove pojedinosti o dečjem Evrosongu 2018. koji će se održati u Minsku.

Druga proba Srbije od 8.00 časova

U glavnom gradu Gruzije se uveliko održavaju probe za Dečju pesmu Evrovizije, koja će se održati u nedelju, 26. novembra. U četvrtak 23. novembra svoju drugu tehničku probu u trajanju od 30 minuta imale su Irska Gruzija, Makedonija, Kipar Belorusija, Australija i Jermenija. Iako je bilo planiralo da i albanska predstavnica ima probu, zbog tehničkih problema to nije odraženo, pa će ona to učiniti već danas, s drugom grupom učesnika.

U toj grupi nalaze se i naše predstavnice Irina i Jana koje će po rasporedu ponovo stati na binu od 8 sati ujutru (11 po lokalnom vremenu), a nakon toga sledi i pres-konferencija, gde će odgovarati na pitanja radoznalih novinara.

Pored njih, probe će održati i Italija, Malta, Poljska, Holandija, Portugalija, Rusija, Ukrajina i – već pomenuta Albanija.

[ads1]

Od 18.00 sati počinje glasanje

Kako je već više puta naznačeno, u 18.00 sati biće otvoreno i online glasanje na zvaničnom sajtu Dečje Evrovizije – JuniorEurovision.tv.

Ono što je važna promena u odnosu na ranije godine jeste da se može glasati za svoju predstavničku pesmu! Dakle, svi mi iz Srbije moći ćemo da glasamo za naše predstavnice i numeru Ceo svet je naš! Ipak, ne može se automatizovano i SAMO glasati za svoju pesmu jer svoj glas morate dodeliti najmanje trima pesmama, a najviše pet!

Pre glasanja, bićete u obavezi da odgledate rekapitulaciju svih pesama i jednominutni snimak učesnika s drugih tehničkih proba. Tek nakon toga bićete u mogućnosti da glasate.

Ta prva faza glasanja trajaće do 26. novembra, do 15.59 h – dakle, do početka šoua.

Opširnije o ovogodišnjem glasanju na Dečjoj pesmi Evrovizije pročitajte detaljnije u tekstu:

Kako glasati na Dečjoj pesmi Evrovizije 2017?

[ads1]

Arena „Minsk” ponovo dom dečjeg Evrosonga 2018

Glavni grad Belorusije će po drugi put posle 2010. godine biti domaćin Dečje pesme Evrovizije, što je objavljeno malo pre ovogodišnjeg takmičenja.

Sada je poznato da će se takmičenje održati kao i 2010. godine – u Areni „Minsk”. Glavni predsedavajući u organizacionom timu za 16. Dečju Evroviziju biće Vasilij Žarko, a najzanimljivije je to što neće biti vremenskog ograničenja vize za posetioce, za vreme takmičenja.

Inače, svaki posetilac ima pravo najviše da boravi pet dana u Belorusiji bez vize. Međutim, novembra sledeće godine taj boravak će biti produžen i putovanje u Belorusiju bez vize će biti omogućeno svim članovima delegacija, novinarima i fanovima ovog takmičenja.

Zasad je sigurno učešće dve zemlje u Minsku – Belorusija i Gruzija.

Oznake