Dečja Evrovizija 2017

Dečja Evrovizija: Okončana prva runda proba

[dropcap]G[/dropcap]lavna tema današnjeg potpurija je otkrivanje detalja ili dva s današnjih proba. Stiže nam i pomalo neočekivana vest iz Izraela, te najvažnije – još pojašnjenje načina glasanja žirija!

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]U četvrtak i petak u Olimpijskoj palati u Tbilisiju će se odigravati drugi krug tehničkih proba, ovog puta u trajanju od 30 minuta. Za razliku od prethodnih godina, ove će biti objavljeni jednominutni snimci, a reč je o zvaničnoj režiji nastupa, odn. onako kako će publika imati priliku da ih vidi u uživo prenosu. Ti snimci će biti dostupni od petka, kada bude počelo glasanje publike.[/box]

Kako će glasati žiri?

Kao što je već poznato, tačno 50% rezultata činiće glasovi žirija na Dečjoj Evroviziji. Stoga je njihova uloga izuzetno važna. Sada je zvanično saopštena kompozicija žirija – dakle, žiri iz svake zemlje brojaće pet članova. Među njima biće dvoje dece starosti od 10 do 15 godina, dok će ostatak činiti odrasli muzički profesionalci.

Žiri će svoje glasove podeliti u subotu tokom generalnih proba, i oni će se spojiti u nedelju s glasovima publike, kako bi se dobio potpuni rezultat.

A više informacija o glasanju publike, pročitajte u našem ranije objavljenom tekstu:

Kako glasati na Dečjoj pesmi Evrovizije 2017?

Izrael prenosi takmičenje u Tbilisiju

Iako ne učestvuje ove godine, ova azijska zemlja ipak će prenositi dečji Evrosong, što će biti prvi put da Izrael prenosi takmičenje, a da ne učestvuje.

Podsećamo, izraelski nacionalni emiter IBA ugašen je ove godine, a na njegovo mesto došla je televizija KAN. Učešće Izraela na Evroviziji dovedeno je u pitanje ovim potezom, budući da je KAN televizija zabavnog karaktera, a da bi mogla prenositi evrovizijske sadržaje i bila članica EBU, neophodno je da pretežno ima informativan sadržaj.

Kako bilo, rešenje je pronađeno – Izrael ne samo da će prenositi Dečju Evrovizije već će učestvovati i na takmičenju u Lisabonu.

[ads1]

Završene 40-minutne probe svih učesnika

Bez namere da „spoilujemo” takmičenje koje nam predstoji, evo po kojeg detalja sa poslednjih proba.

  • SRBIJA: Tematika 20-ih godina prošlog veka uparena je sa vrlo dečjim i veselim motivima na LED ekranima, poput dugae i leptirića, a do kraja nastupa većina gledalaca biće vrlo razdragana. Više detalja sa probe srpskih predstavnica možete pročitati i videti ovde:

Dečja Evrovizija: Prva Janina i Irinina proba (VIDEO)

  • ITALIJA: Nastavljajući takozvani Selfie-LED trend sa ovogodišnjeg Evrosonga, nastup ove mlade pevačice krasiće njena slika na velikom ekranu u pozadini.
  • MALTA: Očekuje nas vrlo energičan performans malog pevača kome će društvo praviti pet igračica, a neće se ustručavati da stanu na svaki deo bine, pa ni na čuveni „ranvej”.
  • POLJSKA: Nežna balada biće propraćena vrlo sofisticiranim performansom, ispunjenim floralnim motivima ljubičastih nota.
  • HOLANDIJA: Ovaj boj-bend osim dobre muzike oslanjaće se na retro estetiku i jarke boje uz jednostavnije koreografije, tako da monotonost nije opcija ovog nastupa.
  • PORTUGALIJA: U sinergiji s nazivom kompozicije „Jutjuber”, ovaj nastup vrveće od hiljade emotikona koji su karakteristični za društvene mreže – od uobičajenog smajlija, pa sve do „kake” koja se smeši, sve to kroz jednu prizmu simpatičnosti i bezbrižnosti.
  • RUSIJA: Scenografija je preneta iz video-spota na stejdž, a interaktivni efekti poput pucanja i razdvajanja ekrana trebalo bi da učine ovaj ozbiljni umetnički nastup vrlo dramatičnim.
  • UKRAJINA: Nastup počinje statično, gde devojčica svira gitaru ispod drveta, kojih je kasnije sve više kako pesma i instrumental napreduju kroz tri minuta.
[tabs type=”horizontal”] [tabs_head] [tab_title] ITA [/tab_title] [tab_title] MLT [/tab_title] [tab_title] POL [/tab_title] [tab_title] PRT [/tab_title] [tab_title] RUS [/tab_title] [tab_title] NLD [/tab_title] [tab_title] UKR [/tab_title] [/tabs_head] [tab] [/tab] [tab] [/tab] [tab] [/tab] [tab] [/tab] [tab] [/tab] [tab] [/tab] [tab] [/tab] [/tabs]