Balkan, Balkan! Dečja Evrovizija 2017

Dečja Evrovizija: Prva Janina i Irinina proba (VIDEO)

[dropcap]P[/dropcap]redstavnica Srbije na dečjem Evrosongu u Tbilisiju imale su uspešnu prvi tehničku probu.

Irina i Jana imale su na raspolaganju tačno 40 minuta da osete atmosferu u Olimpijskoj palati u glavnom gradu Guzije u kojoj je postavljena zaista fantastična scenografija. Naše predstavnice su bile kostimirane, a reč je o odelima u kojima je publika već imala priliku da ih vidi u emisiji „Dečja pesma za Evropu”, te u tom smislu nije bilo većih promena. Žanrovski i stilski oživele su duh 20-ih i 30-ih godina prošlog veka, a vokalno su bile gotovo savršene.

[ads1]

Kako je i najavila šefica evrovizijske delegacije Srbije Silvana Grujić, koncept scenskog nastupa osmišljen je tako da se devojke na početku pesme bude iz sna i na bini proživljavaju radosne i srećne trenutke opisane u pesmi. Irina i Jana su same na sceni, vide se sekvence u kojima one sviraju svoje instrumente (klavir i kontrabas), a pri kraju pesme izlaze na pistu ispred bine i uz nekoliko scenskih pokreta svoj nastup završaju čvrstim zagrljajem.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Oznake

3 komentara

Ovde napišite svoj komentar
  • Procitao sam,ali samo mi jos nije jasno da li samo jednom mozemo glasati za jednu pesmu? Na primer za Srbiju mozemo SAMO jednom glasati?
    A druga stvar i dalje nejasna je ,meni ovo glasanje bas i nema logike jer po ovome ispada da je logicno da ce svaka zemlja dati svojoj zemlji 12 poena to se podrazumeva a ostale poene raspodeliti za druge pesme sto po meni gubi smisao takmicenja,jer je logicno da ce pobediti zemlja uvek u kojoj postoji najvise faonova ovog tamicenja i najvise stanovnika a s obzirom da u nasoj zemlji to takmicenje bas i nije popularno a i pritom nismo mnogoljudna nacija,nase sanse za pobedu ce biti uvek miminalne,a pobedu ce uvek ostvariti jedne iste zemlje dakle: Poljska ,Rusija na primer ce uvek imati mnogo glasova i biti favoriti,sto je besmisleno i verovatno ce ovaj novi sistem uticati da se jos mnogo zemalja povuce sa takmicenja a mozda i prestane da postoji ovaj festival.

  • Proba je bila zaista odlicna,sve pohvale za nastup!
    Imam jedno pitanje za ljude iz redakcije,moze li mi neko objasniti novi sistem glasanja,razumem za odrasli strucni ziri kao i na pesmi evrovzije daje poene od 1 do 12 poena i to se procita prvo uzivo,e sada nije mi jasno kako publika glasa,odnosno da li se i ti glasovi citaju i kako je moguce glasati za svoju zemlju onda ispada da Srbija moze dati Srbiji bukvalno 12 poena i svaka zemlja svojoj,jel tako,ne razumem stvarno mi nista nije jasno?