Dečja Evrovizija 2017

Dečja Evrovizija: Svečano otvaranje od 15 časova. Delegacija Kazahstana u Tbilisiju

[dropcap]P[/dropcap]oslednje sedmice u novembru u centru evrovizijskih zbivanja svakako je Dečja pesma Evrovizija čije se 15. finale s nestrpljenjem očekuje u nedelju 26. novembra. Očekuje se da 20 zemalja uživo prenosi takmičenje uz koje će, procenjuje se, biti 20 miliona gledalaca.

Stoga će i naši potpuriji vesti biti pretežno posvećeni ovom događaju, na kojem i naša zemlja ima predstavnika, a reč je o duetu „Irina i Jana” koje će pevati pesmu Ceo svet je naš.

Kakve novine ovog puta upotpunjuju naše redove, čitajte u nastavku.

[ads1] [divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Svečano otvaranje od 15 časova

Svečana ceremonija otvaranja dečjeg Evrosonga i i defile učesnika na „crvenom tepihu” održaće se danas od 15 sati u glavnom gradu Gruzije. Po završetku ceremonijalnog dela, obaviće se i preliminarni žreb nastupanja, tj. direktnim žrebom odrediće se ko će nastupiti prvi a ko poslednji, a potom koji će takmičari pevati u prvom, a koji u drugom delu programa. Konačan redosled nastupanja će na osnovu toga odrediti producenti.

Svečano otvaranje možete pratiti na Jutjub kanalu Dečje pesme Evrovizije.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Delegacija Kazahstana u Tbilisiju

Delegacija komercijalne TV stanice iz Kazahstana „Kanal 31” boraviće u Tbilisiju za vreme održavanja dečjeg Evrosonga. Ta televizija će ujedno i prenositi glavni događaj u nedelju 26. novembra, a sve navedene aktivnosti podržalo je kazahstansko ministarstvo kulture i sporta.

[ads1]

U okviru delegacije nalaze se i učesnici popularnog takmičenja za talente „Ja sam pevač” koji će nastupiti u Evroklubu, što nije prvi put da ova velika srednjeazijska država ima svoje trenutke slave na dečjem evrovizijskom takmičenju. Naime, delegacija Kazahstana je već s grupom mladih pevača boravila u Kijevu 2013, kada je takođe nastupila u Evroklubu.

Je li ovo onda najava njihovog debija 2018?

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Poslušajte poslednje izabranu takmičarsku pesmu

Da će Muren Makdonel (Muireann McDonnell) predstavljati Irsku u Tbilisiju već je (slučajno) otkriveno pre završetka emitovanja nacionalnog izbora, budući da je najveći muzički striming servis „Spotifaj” to uradio zahvaljujući oficijelnom kompilacijskom izdanju koji je svetlost dana ugledao baš na toj platformi.

Njena pesma zove se Súile glasa i zvanično je objavljena na Jutjub kanalu Dečje Evrovizije prethodne večeri, čime je upotpunjena lista svih 16 učesnika ovogodišnjeg takmičenja.

Zato je vreme da pronađete već svog favorita i pripremite se za glasanje koje počinje u petak, 24. novembra.