Gde su, šta rade? Zanimljivosti

Evrovizijsko veče u šouu TLZP. „Sunstroke Project” obeležio 10 godina postojanja

[dropcap]U[/dropcap] današnjem potpuriju ćemo se pozabaviti najzanimljivijim događajima u vezi sa Evrosongom – koncerti, turneje i još po nešto. Neki su ovekovečili svoje karijere velikim evrovizijskim koncertom, neki planiraju ogromne turneje širom sveta, a neke je Putin lepo nagradio.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

TLZP: U nedelju „Evrovizijsko veče”

Četvrta sezona famoznog šou-programa „Tvoje lice zvuči poznato” je uveliko u toku. Moramo napomenuti da je jedna od takmičara Bebi Dol, jedna od poslednjih predstavnika velike Jugoslavije na Pesmi Evrovizije. S pesmom Brazil jeste zauzela pretposlednje mesto, ali je zato pesma postala ogroman hit, koji se i dan danas izvodi i pušta na žurkama.

Ono što je najzanimljvije jeste to da nas u nedelju 19. novembra čeka veče evrovizijskih zvezda, koje će imitirati upravo takmičari ovog šou-programa. Pogledajte kakve imitacije nas očekuju u nedelju:

  • Bane Vidaković kao Jorgos Alkajos (Opa)
  • Leon kao Laka (Pokušaj)
  • Nenad Pagonis kao Končita Vurst (Rise like a Phoenix)
  • Branislav Lečić kao Lordi (Hard rock hallelujah)
  • Bebi Dol kao Tajči (Hajde da ludujemo)
  • Edita Aradinović kao Marija Šerifović (Molitva)
  • Mira Škorić kao Marko Kon (Cipela)
  • Stevan Anđelković kao Željko Joksimović (Nije ljubav stvar)
  • Tijana Dapčević kao Čezar (It’s my life)
  • Dragana Mićalović kao Ruslana (Wild dances)

Iskreno, ne možemo ih pohvaliti za originalnost, jer je većina ovih imitacija već milion puta viđena, a postoje i mnogo aktuelniji učesnici i pobednici Pesme Evrovizije. Al ’ajde, barem će nedeljno veče biti posvećeno Evroviziji.

[ads1] [divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Blanš osvojila nagradu za „Najboljeg izvođača van granica”

Belgijanci ne mogu biti ponosniji! Belgijska pevačica Blanš, koja je predstavljala ovu zemlju ove godine u Ukrajini, osvojila je nagradu za „Najboljeg izvođača van granica”.

Nagradu joj je dodelila EBBA – Evropska dodela nagrada za izvođače u usponu, a kao uzrok njenog uspeha naglašavaju upravo pesmu City lights.

„Blanš je prvi put privukla pažnju kada je predstavljala Belgiju na Pesmi Evrovizije u Kijevu. Teško je zamisliti bolju verziju pesme City lights, ali ona ju je dobro izvela i u finalu, što joj je donelo 4. mesto. Mlada belgijska pevačica poseduje umirujući, peskovit vokal koji podseća na Lorde i Hanu Rid. Blanš je potpisala ugovor sa PIAS-om i sa samo jednom objavljenom pesmom koja je nakupila preko 20 miliona slušanja dosad, slobodno možemo reći da svet jedva čeka da vidi i čuje više.”

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Putin mu dodelio „Medalju časti”

Evrovizijski maestro Filip Kirkorov je za višegodišnji doprinos ruskoj muzici i kulturi debelo nagrađen. Naime, ruski predsednik Vladimir Putin mu je dodelio „Medalju časti” u to ime.

Ova medalja se dodeljuje stanovnicima Rusije koji su napravili velika dostignuća u domenu ekonomije, uprave, nauke, kulture, sporta ili humanitarnih delatnosti.

Sam Kirkorov ističe da je ovu nagradu „zaradio” neprekidnim zalaganjem za mnoštvo umetnosti i, generalno, svojim plodotvornim radom.

Filip Kirkorov je i sam nekada bio predstavnik Rusije na Evroviziji. Godine 1995. je osvojio 17. mesto sa pesmom Uspavanka za vulkan, ali mnogo je poznatiji po pesmama koje je svojedobno komponovao za ovo takmičenje.

A post shared by ©PhKirkorovdigest (@phkdigest) on

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

„Sunstroke Project” obeležio 10 godina postojanja

Moldavska pop grupa „Sunstroke Project”, koja je ove godine osvojila najbolji plasman za svoju domovinu – 3. mesto, obeležila je deset godina postojanja jednim velikim evrovizijskim koncertom u Kišinjevu, gde je učestvovalo i nekoliko ovogodišnjih evrovizijskih zvezda.

[ads1]

Koncert je otpočeo njihovim prvim evrovizijskim hitom iz 2010. Runaway, koji su izveli zajedno sa Olijom Tirom. Potom, na scenu su stupili Imri, Nejtan Trent, Arcvik, Slavko Kalezić, Manel Navaro, Robin Bengtson, Ilinka i Aleks Florea, Dihadž, bend „Navi”, grupa JOWST i na kraju pop trio „Timebelle”.

Naravno, zvezde večeri su upravo bili momci iz grupe „Sunstroke Project”, koji su izveli devet svojih pesama, uključujući i epohalnu Hey, mamma.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Lena i „Bluovci” na turnejama

Popularni „boj bend” iz Velike Britanije iduće godine pravi veliku turneju širom britanskog i irskog ostrva. Grupa „Blue” je učestvovala 2011. godine na Pesmi Evrovizije u Diseldorfu, gde je osvojila 11. mesto sa pesmom I can. Sledeće godine će udružiti snage sa još jednim bendom – „Steps”, sa kojima će obići skoro celu Britaniju, uključujući i irske gradove kao što su Belfast i Limerik.

Nemačka evrovizijska miljenica Lena Mejer-Landrut najavljuje novi album „Gemini”, kao i turneju koja otpočinje 13. februara iduće godine u Drezdenu. Promocija albuma je počela još u maju ove godine, sa pesmom Lost in you, koja je na jedvite jade dospela na austrijsku i nemačku top-listu. Sledeća je bila balada If I wasn’t your daughter, objavljena 6. juna. Ova pesma je malo bolje prošla što se tiče top-lista, pogotovo u Švajcarskoj i rodnoj Nemačkoj. Ceo februar 2018. godine će proći u znaku Lenine muzičke turneje, a njen peti album „Gemini” se još uvek željno iščekuje na tržištu.

[tabs type=”horizontal”] [tabs_head] [tab_title] Blue [/tab_title] [tab_title] Lena [/tab_title] [/tabs_head] [tab] [/tab] [tab] [/tab] [/tabs]