Dečja Evrovizija 2017 Dečja Evrovizija 2018

Dečja Evrovizija: Predstavnica Irske je Muren Makdonel. Albanija predstavila video-spot

[dropcap]Z[/dropcap]a 12 dana će u Tbilisiju biti održan najveći kontinentalni muzički festival za decu zvan Dečja pesma Evrovizije. U centru pažnje se nalazi Irska za čije se ime predstavnika saznalo podsredstvom druge strane, a dolaze nam informacije i o spotu albanske predstavnice i pripremama za 2018.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Ime irskog predstavnika otkriveno preko „Spotifaja”

Iako će ime irskog predstavnika biti otkriveno 19. novembra, najveći muzički striming servis „Spotifaj”, koji još uvek nije dostupan na području Srbije, već je otkrio ime izvođača koji će iz te zemlje ići u Tbilisiju. I to sve zahvaljujući oficijelnom kompilacijskom izdanju koji je svetlost dana ugledao baš na toj platformi.

Za ovakvo saznanje postoji opravdan razlog jer je od ranije poznata činjenica da je irska televizija TG4 svoje emisije snimila unapred. U to vreme se pričalo da je za irskog predstavnika izabrana devojčica koja je muzičar u pravom smislu te reči jer pored toga što peva, ona svira i gitaru. Radi se o Muren Makdonel (Muireann McDonnell) i publici u Gruziji će se naredne nedelje predstaviti pesmom Súile glasa.

Još jednom hvala „Spotifaju” koji nam je otkrio ime poslednjeg evrovizijskog učesnika, tačnije učesnice.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Albanska predstavnica objavila spot

Albanska predstavnica Ana Kodra je pred odlazak u Tbilisi objavila spot za novu verziju svoje kompozicije, koja sada nosi naziv Don’t touch my tree. Aranžerski nije bilo nikakve promene, jedino su dodati prateći vokali i završni deo pesme je preveden na engleski. Spot prati sam tekst pesme te u njemu vidimo Anu i njene drugare-statiste kako se igraju oko drveća.

[ads1] [divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Gruzija objavila način odabira predstavnika za 2018

Još nije prošlo ni takmičenje u Tbilisiju, a javni servis domaćin GPB je već objavio način na koji će biti odabran predstavnik za naredno takmičenje u Minsku.

Posle dužeg vremena će Gruzijanci koristiti nacionalni izbor. Tačnije, radiće se o novom talent-šou programu u trajanju od tri meseca zvanom „Ranina”. Prijave za sve zainteresovane su otvorene 23. oktobra.

Ono što je karakteristika te emisije jeste činjenica da će odabrani kandidati dobiti priliku da u svakoj emisiji pevaju sa poznatim imenima tamošnje muzičke scene.

Podsetimo, Gruzija je nacionalno finale za Dečju pesmu Evrovizije ranije koristila u periodu od svog debitantskog pojavljivanja 2007. godine, pa sve do 2011. godine.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Belorusija raspisala konkurs za idejno rešenje narednog takmičenja

Beloruski javni servis BTRC će biti domaćin narednog takmičenja za talentovanu decu pevače sa celog kontinenta. I to po drugi put u istoriji. U pripreme su krenuli ofanzivno, a prvi korak se odnosi na raspisivanje konkursa za idejno rešenje logotipa takmičenja.

Konkurs za sve zainteresovane će biti otvoren još samo 15. novembra, a autor pobedničkog rada će dobiti priliku da radi u kreativnom timu festivala.

Prijave su se odvijale preko sledeće mejl adrese: junioreuro2018@gmail.com