Balkan, Balkan! Dečja Evrovizija 2017

Dečja Evrovizija: Ispraćaj Irine u Jane u Tbilisi 16. novembra

[dropcap]R[/dropcap]adio-televizija Srbije upriličiće 16. novembra simboličan ispraćaj predstavnica Srbije u Tbilisi na Dečju pesmu Evrovizije.

Jana Paunović i Irina Brodić „ugostiće” od 13 časova novinare, fotografe i reportere u tradicionalnom okupljanju u Galeriji RTS-a, što će biti lepa prilika da se sazna više samom takmičenju, načinu glasanja, ali i pripremama i ciljevima srpske muzičke reprezentacije. Okupljanje je zakazano u 13 časova.

[ads1]

Podsetimo da se u završnici nacionalnog konkursa RTS-a za predstavnika Srbije na dečjem Evrosongu, u specijanoj emisiji „Dečja pesma za Evropu”, našlo tri kompozicije koje su prethodnim izborom muzičkih urednika RTS-a ušle u najuži krug takmičenja. Uživo, nastupom pred žirijem i publikom u Studiju 9 Radio-televizije Srbije pobedila je upravo numera Ceo svet je naš koju su radili Ognjen Cvekić, Lejla Hot, Jana Paunović i Irina Brodić.

Irina i Jana su bile i gošće emisije „Tako stoje stvari” na Prvom programu RTS-a 13. novembra, a govorile su o svojoj pesmi te dosadašnjim nastupima i nagradama, kao i svom muzičkom opredeljenju, budući da Jana svira kontrabas, a Irina klavir.

S njima je u studiju bila i Silvana Grujić, muzička urednica RTS-a i komentatorka dečjeg Evrosonga i Dečje pesme Evrovizije poslednjih godina, koja će ujedno biti i šefica evrovizijske delegacije Srbije u Tbilisiju. Ona je otkrila da je nastup naših devojčica osmišljen „kao san” te da su prteklih nedelja i meseci vredno radile na pripremama za takmičenje.

Snimak njihovog gostovanja pogledajte u videu.

Oznake