Evrovizija Zanimljivosti

Dami Im pobednica OGAE Song Contesta. Ukrajincima „nestalo” 300 hiljada evra

[dropcap]D[/dropcap]ok pratimo novosti o predstojećem Evrosongu, dešavaju se drugi interesantni događaji i takmičenja u sprezi s najpopularnijim muzičkim takmičenjem. Takođe, donosimo vam i zanimljivosti o finansijskoj slici ovogodišnjeg takmičenja.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Dami Im pobednica OGAE Song Contesta

Ovogodišnji pobednik OGAE muzičkog takmičenja je predstavnica Australije Dami Im s pesmom Fighting for love (Boriti se za ljubav). Dami je tako donela Australiji prvu pobedu na ovom takmičenju.

Drugo i 3. mesto zauzeli su Velika Britanija sa poznatim hitom Rockabye (Clean Bandit ft. Sean Paul and Anne Marie) i Irska s numerom Raging (Kygo ft. Kodaline). Naša predstavnica Nevena Božović sa pesmom Jasno mi je zauzela je 26. mesto od 28 učesnika, sa osvojena 4 poena.

[ads1]

OGAE muzičko takmičenje (OGAE Song Contest) organizuju nacionalni ogranci ove organizacije fanova koji kandiduju „neevrovizijske pesme”, a koje su obeležile prethodnu godinu. Unutar svake organizacije predlažu se kandidati, a potom se glasanjem fanova delegira kandidat.

Prošlogodišnji pobednik bio je Španac Alvaro Soler s pesmom Sofia. Španija je inače najuspešniji učesnik ovog takmičenja sa šest pobeda.

[ads1] [divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Ujedinjeno Kraljevstvo domaćin Eurovision Young Musicians

Evrovizijsko takmičenje mladih muzičara 2018. (Eurovision Young Musicians) održaće se u Velikoj Britaniji, ali će detaljna potvrda o tome biti zvanično objavljena krajem januara naredne godine.

Ovo takmičenje se održava od 1982, svake druge godine, a na njemu prava da učestvuju imaju izvođači mlađi od 18 godina. Za sada su prijavu podneli Velika Britanija, Norveška, Švedska i Poljska koja je branilac trofeja osvojen 2016. godine u Kelnu.

Najuspešnija država je Austrija s pet pobeda.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Ukrajincima „nestalo” 300 hiljada evra od Evrovizije

Ovogodišnje evrovizijsko takmičenje u Ukrajini obeležile su brojne nepravilnosti i skandali – to je već poznato. Blizu 300.000 evra izgubljeno je na brojne finansijske prevare i nepravilnosti, izjavila je Ukrajinska državna kancelarija za reviziju. Takođe brojni ugovori nisu ispoštovani, a tender su prolazile komisije koje nisu ispunjavale uslove. Svi materijali revizije su prosleđeni organima za sprovođenje zakona koji će se podrobnije pozabiviti ovim problemom.