Dečja Evrovizija 2017

Dečja Evrovizija: Gruzija predstavila svoju pesmu. Počinje izbor u Irskoj

[dropcap]D[/dropcap]omaćini predstojećeg evrovizijskog takmičenja za decu nikako ne odustaju od dobro oprobanog i proverenog šablona, pa su tako delegirali pesmu čiji je autor do sada tri puta trijumfovao na dečjem Evrosongu.

Irci jesu već izabrali svog aduta za Tbilisi, ali se to drži u tajnosti, a EBU je objavio kratak video u kojem se vidi delić koreografije koji se sprema za otvaranje predstojećeg šoua.

To su vesti koje vam donosimo u novom „potpuriju”

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Voice of the heart je predstavnička pesma Gruzije

Gruzija će se na domaćem terenu takmičiti na Dečjoj pesmi Evrovizije takmičiti s numerom Voice of the heart, saopštio je javni medijski servis te države GPB. Autor kompozicije je već proslavljeni Giga Kukijanidze koji je skoro pa sve gruzijske pesme na dečjem Evrosongu, uključujući i tri pobedničke numere: Bzz…, Candy music i Mzeo.

Iako je evrovizijska numera izabrana interno, GPB je raspisao konkurs za autore koji je trajao od 12. do 25. septembra.

[ads1]

Podsetimo da će pesmu Voice of the heart izvesti trinaestogodišnji Grigol Kipšidze koji je ranije izabran da predstavlja svoju zemlju na Dečjoj Evroviziji u svom gradu. On je do sada učestvovao u više različitih muzičkih projekata i takmičenja, a ove godine dogurao je do finala gruzijske verzije popularnog šoua X Factor.

Poslušajte pesmu.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Irska započinje potragu za svojim kandidatom

Irska televizija TG4, koja učestvuje na Dečjoj pesmi Evroviziji i sprovodi selekciju predstavnika, počinje večeras da emituje svoj nacionalni izbor Junior Eurovision Éire.

Nacionalno takmičenje uključuje 32 kandidata, a izbor predstavnika odvijaće se kroz četiri polufinalne emisije (22. X, 29. X, 5. XI, 12. XI), dok je finale zakazano za 19. novembar.

Međutim, sve emisije su već snimljene i takmičenje je praktično završeno, što znači da je organizatorima pobednik poznat, a bliski izvori, koji su se obavezali na čuvanje tajne do emitovanja finalne emisije, kažu da je pobednik izuzetan i da ume da svira „svoj” instrument.

[ads1]

Produkcija je tokom leta izabrala na audicijama 32 mlada talenta koji će izvesti originalne pesme napisane na irskom jeziku. Pored stalnih članova žirija, gledaoci će u emisijama moći da vide i čuje i gostujuće žirije – bivše predstavnike Irske na „velikoj” Evroviziji: braću „Jedward” (2011, 2012), Brajana Kenedija (2006), Nijam Kavanah (1993, 2010), Lindu Martin (1992), Brendana Marija (2017) i Ćurana Dastina (2008).

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Pogledajte sekvencu otvaranja Dečje Evrovizije

Evropska radiodifuzna unija objavila je poluminutni video u kojem se može videti delić koreografije kojom će biti otvorena ovogodišnja Dečja pesma Evrovizije.

Slično kao i prethodnih godina, i ove će šou otvoriti dinamičan ples grupe odraslih plesača, praćen zvaničnom pesmom takmičenja Shine bright, što je ujedno i slogan takmičenja.

Tbilisi će 26. novembra biti domaćin mladim talentima iz 16 zemalja, među kojima će biti i predstavnice Srbije Jana i Irina s pesmom Ceo svet je naš.

Oznake