AKTUELNO

Kako da nas lakše pratite na Fejsbuku?

Najpopularnija društvena mreža Fejsbuk je od skoro uvela novinu zbog koje će vam, možda, naši sadržaji biti manje vidljivi i dostupni. U ovom kratkom pregledu donosimo vam jasno uputstvo kako da vam naše informacije i dalje budu tu „na dohvat ruke”.

Naime, Fejsbukova nova opcija zove se Explore Feed, a prepoznaćete je po novoj ikonici u obliku rakete. Kad kliknete na „raketicu” prikazivaće vam se sadržaji svih onih stranica koje ste „lajkovali”.

Dakle, „stari zid” (News Feed) je sada „pročišćen” i na njemu će se prikazivati samo objave vaših prijatelja i sponzorisanih (plaćenih) postova na Fejsbuku. Objave koje dele Fejsbuk stranice (Facebook Page) od sada su vam dostupne na posebnom zidu – Explore Feed.

Ako još uvek ne vidite Explore Feed, imajte na umu da se još uvek razvija i da će se pojaviti na vašem nalogu uskoro.

Ikonica u obliku rakete se na desktopu nalazi u gornjem levom uglu, ispod News Feeda, dok je na aplikaciji na vrhu stranice.

  • Prikaz na desktop računaru
  • Prikaz na aplikaciji za telefone

Šta donosi Explore Feed?

Kao što smo već istakli, kada kliknete na „raketicu”, videćete najzanimljivije sadržaje sa stranica koje pratite (dakle, koje ste lajkovali), ali i sadržaje i stranice za koje Fejsbuk pretpostavlja da će vam se dopasti na osnovu vaših ranijih interesovanja.

Šta je mana?

Mana je to što one objave i sadržaje koje BAŠ BAŠ volite, možda nećete uočiti u trenutku dok ste na Fejsu jer će ih drugi noviji sadržaji „pregaziti”.

Kako da onda redovno pratim objave portala ESC Serbia?

Mi sigurno nismo oni koji po ceo dan „šeruju” i bombarduju ljude i bitnim i nebitnim stvarima. Naše postove na Fejsbuku možete uočiti najviše tri puta dnevno, što povećava rizik da ono što smo podelili ujutru nećete videti uveče, pogotovo ako ste „lajkovali” mnogo stranica.

Šta onda da radim da mi vaše objave ostanu u fokusu?

E, ovo je ključno, a mi vas upućujemo na dva važna koraka:

Pratite našu stranicu na Fejsbuku. Proverite da li ste kliknuli dugme „Follow” ili „Pratite ovo”.

Postavite prioritet za praćenje.

Nakon što ste kliknuli na „Follow” ili „Pratite ovo”, podesite prioritete za praćenje. Pokazivač miša će vam klikom na „Follow” otvoriti novi prozor u kojem treba da označite da u svom Feedu objavu vidite prvu (u vrhu) i da dobijete obaveštenje (Notification) o našoj novoj objavi. To izgleda ovako:

Na taj način će vas Fejsbuk uvek obavestiti o našoj novoj objavi te ćete uvek biti u toku sa aktuelnostima sa našeg sajta.

One objave koje vam se učine zanimljivim podelite i na svom „zidu”, kako bi to bilo vidljivo i vašim prijateljima.

Svakako, uvek imate mogućnost i direktne posete naše stranice na Fejsbuku (@evrovizijaRS), gde ćete imati pregled naših poslednjih postova.

Naravno, posete sajtu se podrazumevaju (naš sajt je „responsive”, tj. automatski prilagođen za pregled i čitanje na tabletima i mobilnim telefonima), a mi vam toplo preporučujemo i da nas pratite na Tviteru, budući da smo i tamo vrlo ažurni, imamo mnogo pratilaca, a pojedine sadržaje podelimo pre na Tviteru nego na Fejsbuku.

Verujemo da ćemo i u novoj sezoni odgovoriti vašim očekivanjima te vas toplo pozivamo da nas pratite i budite deo malo drugačijeg „evrovizijskog sveta”.

ESC Serbia | Evrovizija.rs
Sve o Pesmi Evrovizije

Pogledajte i:

Dami Im pobednica OGAE Song Contesta. Ukrajincima „nestalo” 300 hiljada evra

Dok pratimo novosti o predstojećem Evrosongu, dešavaju se drugi interesantni događaji i takmičenja u sprezi …