Balkan, Balkan! Zanimljivosti

Poslušajte hit „Kad voliš” u izvođenju Tošeta Proeskog

[dropcap]I[/dropcap]zdavačka kuća „Mascom” s ponosom predstavlja jedinstveni demo-snimak pesme Kad voliš iz 2002. godine u izvođenju nezaboravnog Tošeta Proeskog.

Povodom desetogodišnjice smrti voljenog Tošeta Proeskog danas je tačno u podne premijerno na radiju NAXI emitovana do sada neobjavljena pesma Kad voliš iz 2002. godine.

Muziku, aranžman i produkciju za ovu numeru uradio je poznati kompozitor Mirko Vukomanović, a stihove za pesmu napisala je Snežana Vukomanović, koja kao tekstopisac potpisuje većinu hitova iz tog vremena.

Pesma koju pamtimo u izvođenju još jedne vrhunske pevačice, Karoline Gočeve, bila je originalno namenjena Tošetu. Njena premijera na desetogodišnjicu Tošetovog tragičnog odlaska u legendu za nas ima duboku emotivnu simboliku. Neki su dovoljno veliki da nikada ne odu. Izuzetno nam je zadovoljstvo što čaroliju Tošetovog glasa možemo još jednom da donesemo publici – otkrila je Snežana Vukomanović.

[ads1]

Obožavan širom Balkana, Todor Toše Proeski rođen je 25. januara 1981. u Prilepu, a preminuo u saobraćajnoj nesreći na današnji dan 2007. godine. Svojom muzikom uspeo je da spoji sve narode bivše Jugoslavije. Njegova briljantna i bogata karijera, tokom koje je izdao sedam studijskih albuma, plod je jedinstvenog talenta i neponovljive energije.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Toše Proeski bio je prvi pobednik Beovizije 2003. godine s pesmom Čija si, a godinu dana kasnije predstavljao je Makedoniju na Evroviziji u Istanbulu s numerom Life.[/box]

Pesma Kad voliš dostupna je u digitalnom formatu na svim digitalnim muzičkim platformama i servisima.

[button color=”red” size=”small” link=”http://www.naxi.rs/neobjavljena-tosetova-pesma-na-naxiju” icon=”” target=”true”]Izvor: NAXI.rs[/button]

I nakog devet godina – sećamo te se, Toše!