Balkan, Balkan! Dečja Evrovizija 2017 Dečja Evrovizija 2018

Dečja Evrovizija: Minsk domaćin 2018. Albanija izabrala predstavnicu

[dropcap]P[/dropcap]otpuri vesti o dečjem Evrosongu započinjemo udarnom i pomalo iznenađujućom informacijom iz Evropske radidifuzne unije – da će glavni grad Belorusije udomiti to takmičenje naredne godine.

Albanija je 14. oktobra izabrala svog izaslanika za Tbilisi, a objavljen je i naziv pesme koju će pevati jermenski predstavnik Miša.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Dečji Evrosong drugi put u Minsku

Zvanična objava EBU je sledeća – Minsk je domačin Dečje Evrovizije 2018.

Ova odluka je donesena još pre nekoliko meseci. Da bi takmičenje bilo organizovano na najvišem nivou i da bi domaćini imali dovoljno vremena za pripremu, odlučeno je da se ukine pravilo od 2013. po kojem pobednička nacija ima primarno pravo da organizuje događaj.

Zanimljivo je da prijave za domaćinstvo ovog takmičenja nisu bile javne, a da je odluka o domaćinstvu usvojena glasanjem radne grupe.

U narednom periodu će biti objavljena i u kojoj dvorani će biti održano ovo takmičenje, kao i logotip istog.

Glavni grad Belorusije bio je domaćin Dečje Evrovizije već jedanput – 2010. godine.

[ads1] [divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Ana Kodra peva u Tbilisiju za Albaniju

Ovogodišnji predstavnik Albanije u Tbilisiju biće Ana Kodra. Ona je pobednik tamošnjeg nacionalnog finala Junior Fest, a izabrao je žiri među šesnaestoro finalista.

Ana Kodra će u Tbilisiju izvesti kompoziciju pod nazivom Mos ma prekni pemën (Ne dirajte drvo). Autori ove kompozicije su Kristi Popa i Jorgo Papingji.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Jermenska pesma je „Bumerang”

Interno izabrani predstavnik Jermenije Miša nastupiće na velikoj evrovizijskoj sceni sa numerom Boomerang (Bumerang). Autori ove numere su Vahram Petrosjan, Avet Barsegjan i David Cerunjan.

Da podsetimo da ovogodišnji jermenski predstavnik na Dečjoj Evroviziji ima devet godina, a da je muzičku karijeru započeo sa svega četiri godine. Miša potiče iz muzičke porodice i već je nastupao na brojnim muzičkim takmičenjima. Neki od njegovih muzičkih uzora su Robertino Loreti, Stivi Vonder, Bruno Mars, Majkl Džekson, Sting i Džejms Braun.