Dečja Evrovizija 2017

Dečja Evrovizija: Čak četiri zemlje predstavile svoje melodije

[dropcap]U[/dropcap]vod smo često započinjali sledećim rečima – pripreme za dečji Evrosong se privode kraju. Od 16 takmičarskih numera, publika je do sad imala prilike da čuje 12 njih.

Tu listu od 12 poznatih numera su kompletirale Makedonija, Australija, Holandija i Kipar, te se stoga oni nalaze u centru pažnje.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Poslušajte pesmu Mine Blažev

Kao što je i ranije bilo najavljeno, makedonska predstavnica Mina Blažev je 8. oktobra predstavila svoju takmičarsku numeru Dancing through live. Njen autor je Aleksandar Masevski, a stilski predstavlja spoj dabl-tempa i dabstep zvuka. Drugačije rečeno – nije klasična balada, ali je zato polubalada.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Holandska pesma za dečji Evrosong je Love me

Boj-bend „Fource” je pravo na učešće na Dečjoj Evroviziji u Tbilisiju stekao zahvaljujući pobedi u televizijskoj završnici izbornog festivala Junior Songfestival. Posle njihove pobede se prešlo na drugu fazu izbora, a to je odabir odgovarajuće pesme kojom će se predstaviti publici u Tbilisiju.

Pesma se zove Love me, a kao što smo već pisali, za nju su uradili spot koji je sniman na nekoliko lokacija u Amsterdamu poput parka Vondel, kanala Prinsengraht i Trga Dam.

[ads1]

Za rad na pesmi je bio zadužen producentski duo „The Rocketeers” koji je radio i prethodne tri pesme koje su predstavljale tu zemlju. Numera je zaraznog ritma i nema sumnje da će njih četvorica privući veliki deo devojčica širom Evrope da glasaju za njih.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Australijska pesma je pred publikom

Pesmu je predstavila i Australijanka Izabela Klark. U pitanju je jedna vesela i zarazna numera pod nazivom Speak up! u kojoj poručuje ljudima da slobodno kažu šta misle o nečem i da veruju u sebe.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Kiprani donose dah leta

Zadnje četiri zemlje sa ovog spiska koje su predstavile svoje takmičarske numere su se odlučile za numere dabl-tempa ili bržeg tempa. Kiparska predstavnica Nikol Nikolau će upravo otpevati bržu pesmu u evro-pop fazonu, pod nazivom I wanna be a star. Njen autor je nekadašnji kiparski evrovizijski učesnik Konstantinos Kristoforu.

[ads1]

Oni kojima nedostaje leto će se sigurno oduševiti spotom koji je sniman pokraj mora i uglavnom je u znaku plesa.

Pesma govori o mladima koji moraju da veruju u sebe za sve ono što žele postići da bi na taj način jednog dana stigli do vrha i postali zvezde sa porodičnom podrškom i puno ljubavi.