Balkan, Balkan! Dečja Evrovizija 2017

Dečja Evrovizija: Holanđani, Kiprani, Ukrajinci i Maltežani privode pripreme kraju

[dropcap]D[/dropcap]ok čekemo da Srbija i Albanija izaberu svoje predstavnike za Tbilisi 30. septembra, neki od već izabranih evrovizijskih nada vredno privode pripreme kraju – snimaju, dorađuju pesme, snimaju spotove…

Ipak, za početak izdvajamo jednu ne baš tako lepu vest, a to je da Bugarska ipak neće slati svoje izaslanike na dečji Evrosong. Saznajte i zašto.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Ipak bez Bugarske u Tbilisiju

Čini se da će stidljiva najava o potencijalno većem broju učesnika na dečjem Evrosongu ostati samo pusta želja. Naime, nacionalna televizija Bugarske BNT saopštila je da se neće takmičiti u Tbilisiju zbog, kako je navedeno, „nedovoljnog vremena za pripremu”, budući da je novi generalni direktor te medijske ustanove izabran krajem avgusta, pa su procedure formiranja radnih tela i organizacija s novim rukovodstom još uvek u toku.

Evropska radiodifuzna unija je početkom avgusta objavila da će se u glavnom gradu Gruzije okupiti učesnici iz 16 zemalja, ali je ubrzo ta informacija od „konačnih 16” postala „do sada prijavljenih 16”, što je navodilo na zaključak da se planira prijava još nekih država, s posebnim pikom na Bugarsku.

Sada je, izgleda, vreme da se priča o 16 zemalja učesnica vrati na početak, a fanovi da žale što Bugarsku ipak neće čuti i gledati 26. novembra.

[ads1] [divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Holandski predstavnici objavili delić svoje pesme

Četvoro dečaka okupljenih pod imenom „Fource” predstavljaće „Zemlju lala” u Gruziji, poznato je od ranije, ali s obzirom na to da su se publici na lokalnom takmičenju predstavili obradama već poznatih pesama, ostala je nepoznanica njihova evrovizijska pesma.

Kamera je pak zabeležila dečake na amsterdamskom Trgu Dam kako snimaju spot za svoju numeru, čiji se mali deo može čuti u pozadini. Kompozicija bi u celosti trebalo da bude predstavljena 6. oktobra.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Nikol, Đanluka i Anastasija snimaju video-spotove

Tri već izabrana evrovizijska predstavnika uveliko privode pripreme za Tbilisi kraju, snimajući video-spotove za svoje pesme. Reč je o deci s Kipra, Malte i iz Ukrajine.

Kiparska predstavnica je interno izabrana Nikol Nikolau, a njena takmičarska pesma ima naziv I wanna be a star, čiji je autor popularni pevač i evrovizijski veteran Konstantinos Kristoforu. Na objavu ove numere publika će morati još da pričeka, bar dok se ne okonča snimanje spota.

[ads1]

Đanluka Čilija je, pak, na Malti izabran u konkurenciji 10 vršnjaka, ali su i oni pevali već poznate pesme. Stoga se i njegova pesma za Tbilisi još uvek taji, ali vredno priprema spot.

Ukrajinska numera je već dosegla da ušiju slušalaca. Poznato je da je Anastasija Baginska već izabrana predstavnica Ukrajine i da je ranije s dramatičnom pesmom u pop fazonu Ne odustaj, otpevanom na ukrajinskom jeziku u celosti, pobedila na nacionalnom takmičenju, ali će u Gruziji izvesti delić pesme i na engleskom.

Kakva je atmofera bila na snimanju ovih spotova, pogledajte u foto-galerijama ovih mladih umetnika.

[tabs type=”horizontal”] [tabs_head] [tab_title] Kipar [/tab_title] [tab_title] Malta [/tab_title] [tab_title] Ukrajina [/tab_title] [/tabs_head] [tab] [/tab] [tab] [/tab] [tab] [/tab] [/tabs]