Balkan, Balkan! Dečja Evrovizija 2017

Izbor srpske pesme za Dečji Evrosong 30. septembra

[dropcap]T[/dropcap]ri pesme naći će se u konkurenciji na izboru za predstavnika Srbije na Dečjoj pesmi Evrovizije, saopštila je Radio-televizija Srbije. Nacionalno takmičenje održaće se 30. septembra, a pobedničku numeru izabraće stručni žiri.

Od osamnaest prijavljenih pesama, selekciona komisija koju su činili muzički urednici RTS-a izabrala je četiri kompozicije koje su ušle u u uži izbor. Jedan autor je odustao od učešća pa će tri pesme biti predstavljene publici. To su:

Irina Arsenijević | Šta je svet bez ljubavi

Muzika: Marina Adamov Stojadinović
Tekst: Irina Arsenijević, Boban Dževerdanović
Aranžman: Marina Adamov Stojadinović i Lado Leš

Irina Brodić i Jana Paunović | Ceo svet je naš

Muzika: Ognjen Cvekić, Lejla Hot, Irina Brodić
Tekst: Lejla Hot, Ognjen Cvekić, Jana Paunović
Aranžman: Ognjen Cvekić

Darija Vračević | Ove zvezde smo ti i ja

Muzika: Dušan Alagić i Darija Vračević
Tekst: Leontina Vukomanović i Darija Vračević
Aranžman: Dušan Alagić i Strahinja Đurić

[ads1]

Među autorima izabranih numera nalazi se i nekoliko poznatih imena, poput Lejle Hot, Leontine Vukomanović, Dušana Alagića, koji su ranije bili u sprezi s nacionalnim izborima za Pesmu Evrovizije.

Zanimljivo je to da će Srbija izvesno ponovo na dečje evrovizijsko takmičenje poslati ženskog izvođača. Uočava se nezainteresovanost dečaka da iskažu svoj talenat na ovom nadmetanju. Takođe, ovo će biti prvi put posle 2010. godine da RTS organizuje nacionalni izbor za predstavnika na Dečjoj Evroviziji.

Vreme emitovanja specijalne emisije je zakazano u 12.30 h na RTS 1.

Oznake

5 komentara

Ovde napišite svoj komentar
 • Iskreno voleo bih da nas predstavlja Irina Arsenijevic.
  Peva fantasticno,prelepa boja a plus ni autori makar meni nisu previse poznati,dakle treba po mom misljenju sansu dati nekom novom da ode na evroviziju a ne uvek ici isti koji su cak nekoliko puta isli.

 • Čuj, Leonitina je jedna od par njih kojima bih se trajno zahvalio na pokušajima da nas što niže spuste na muzičkoj sceni. Samo sam hteo da kažem da ne mora da znači da je išta namešteno. I sam kažeš da je odziv mali, a te neke Leontine su verzirane za takve konkurse i uvek zainteresovane. Osim toga, u konkurenciji je i tandem Cvekić-Hot, koji je bio zadužen za našu najbolju “Čarobnu noć”, koja bi te godine pobedila da je malo brojniji bio ostatak Evrope u odnosu na zemlje SSSRa. A možda je najbolja ona treća, široj publici nepoznatih autora.

 • Nisam rekao da su lose pesme,ali je jako glupo da dve godine zaredom interno RTS posalje Leontinu i sada evo i trecu godinu zaredom postoji velika mogucnost da ona opet ode na evrovziju,a takodje je radila i za pesmu evrovzije pesmu i pre 2 godine a i 2004. godine ako se secas.
  Ako zele da je posalju nisu morali da naprave konkurs,lakse bi bilo da je RTS interno izabrao nju da napise pesmu Dariji Vracevic i gotovo,nego napravili su konkurs na kojem je Leontina evo ponovo u uzem krugu,a verovatno i ima najbolju pesmu na tom konkursu na kojem je i jako slab odziv bio.

 • Pa, niko još nije rekao da će Leontinino tekstopisanje biti izabrano, a na kraju, ipak se radi o dečijoj pesmi, ne znači da mora da bude loša. Prvo da čujemo.

 • Ponovo se publika nista ne pita,bas nekorektno skroz od RTS-a…
  Leontina Vukomanovic ponovoo??!!! Ooo nee,pa ima li jos neko u Srbiji da zna da napise tekst pesme osim Leontine?
  Meni ovo deluje kao da RTS organizuje finalnu emisiju samo da ne bi ispalo glupo da Leontinu treci put zaredom internu biraju,pa su odlucili da naprave jedno takmicenje kako bi na takav nacin ona pobedila,odnosno da na kazem da bi joj namestili pobedu hehe 😀