AKTUELNO

Dečja Evrovizija: Kiprani i Holanđani doneli odluku

Od do sada 16 prijavljenih zemalja, deset je izabralo svoje predstavnike za 15. izdanje Dečje pesme Evrovizije. Pored Jermenije, Belorusije, Malte, Rusije, Ukrajine, Makedonije, Gruzije i Australije, Holandija i Kipar su doneli odluku o svojim malim muzičkim izaslanicima.

Ovim vestima dodajemo i da su organizatori objavili ime režisera takmičenja.

Nikol Nikolau predstavnica Kipra

Kiparski javni servis CyBC je saopštio da će ovu malu mediteransku državu u Tbilisiju predstavljati Nikol Nikolau. Publici u Tbilisiju će otpevati numeru I wanna be a star koju autorski potpisuje popularni pevač Konstantinos Kristoforu.

Konstantinos je dobro poznato ime ljubiteljima „velike” Evrovizije. Pevao je tri puta za Kipar – 1996. i 2005. kao solo izvođač i 2002. kao član boj-benda „One”. Na poslednja dva takmičenja u Stokholmu i Kijevu je saopštavao glasove za Grčku.

Sa Nikol će na pripremama za Tbilisi raditi i koreografkinja Antigoni Tasuri.

Na premijeru pesme će fanovi pričekati do oktobra.

Grupa „Fource” brani čast Holandije

Posle dve polufinalne večeri, na red je došlo i finalno veče holandskog nacionalnog izbora Junior Songfestival. Takmičila su se tri kandidata, a žiri je odlučio da u Tbilisi ode četvoro dečaka okupljenih pod imenom „Fource”.

Svih troje finalista se publici predstavilo obradama već poznatih pesama, pa će stoga evrovizijska kompozicija za ovaj dečački sastav naknadno biti izabrana i predstavljena javnosti.

Gordon Bonelo reditelj takmičenja u Tbilisiju

Organizatori takmičenja za Dečju pesmu Evrovizije u Tbilisiju su nedavno odlučili da režiserska palica bude prepuštena Gordonu Bonelu.

Bonelo je na prošlogodišnjem takmičenju održanom u rodnoj Malti obavljao ulogu kreativnog direktora festivala. Istu tu funkciju je obavljao i na takmičenju u Sofiji pre dve godine, a na sličnoj funkciji se nalazio i onda kada je Malta prvi put ugostila nadmetanje, 2014. godine.

U narednih nekoliko nedelja će biti objavljena i imena voditelja takmičenja.

Pogledajte i:

Dečja Evrovizija: Ishod glasanja publike i žirija

Rusija je ostvarila drugu pobedu na 15. Dečjoj Evroviziji održanoj u Tbilisiju, osvojivši 188 poena …

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena. Obavezna polja obeležena su *