AKTUELNO

Vaučeri za leto: Od Brendana, Sergeja i Monsa čist pop zvuk

Dok letnja atmosfera i dalje traje, prijave za predstojeće takmičenje tek se razmatraju, a tek po neka zemlja predstavlja svoje planove za izbor budućeg predstavnika, veliki broj bivših evrovizijskih zvezda objavljuje svoje nove pesme. U ovom pregledu vam nudimo čist pop zvuk i vrlo zanimljive izvođače.

Sergej Lazarev (Rusija 2016) | Tako je lepo

Sergej Lazarev, predstavnik Rusije na Pesmi Evrovizije 2016, objavio je novi singl Tako je lepo (rus. Так красиво). Posle uspešnog dueta sa evrovizijskim kolegom Dimom Bilanom, Lazarev je odlučio da još jednom numerom obraduje svoje obožavaoce. U pitanju je moderna pop numera s primesama elektro-zvuka. Romantična, ali ovog puta veselijeg karaktera.

Ipak, teško je ne primetiti da je trećeplasirani s takmičenja u Stokholmu, što se ovog slučaja tiče, otpevao jednu prosečnu pesmicu. Sve ovo liči na million sličnih numera koje svakodnevno slušamo na radio-stanicama, a evidentna je i repetativnost ionako tanjušnog refrena.

  • Tako je lepo
  • Oprosti mi

Mons Selmerlev (Švedska 2015) | We can be the rulers

Još jedna evrovizijska zvezda, tačnije pobednik najprestižnijeg muzičkog takmičenja 2015, Mons Selmerlev publici se predstavlja još jednom novom pesmom. U pitanju je singl We can be the rulers (Možemo biti vladari).

Ovo je prava letnja pesma pesma s tekstom koji je pun motivacionih poruka. Ali, ponovo je u pitanju jedna prosečna radio-pop pesma u kojoj Mons nije uspeo ništa novo da nam pokaže, kada je njegov muzički opis u pitanju. Ipak, treba napomenuti da je ova numera korišćena u sklopu reklame u kojoj se pojavljuje svetska plivačka šampionka, inače švedski plivački potencijal, Sara Sjestrem.

Brendan Mari (Irska 2017) | Don’t take me for granted

Mlada irska muzička nada, koju smo imali prilike da gledamo i slušamo na ovogodišnjem takmičenju, publici se ovog leta predstavlja s jednom nežnom pop baladom u kojoj dominiraju zvuci akustične gitare. Brendon Mari, još jedan u nizu irskih predstavnika koji nisu uspeli da se plasiraju u finale, ipak nastavlja dalje sa svojom karijerom.

Njegova nova pesma je tipična balada sporog tempa koja nam dočarava jednu ne baš srečnu ljubavnu priču – Don’t take me for granted (Ne uzimaj me zdravo za gotovo). Ova umirujuća pesma lepo se uklapa uz Brendonov dečački glas.

Pogledajte i:

Vaučeri za jesen: Dueti za toplije večeri

Nove melodije i inspirativni zvukovi dolaze i s prvim opadanjem lišća. Iako se leto još …