Gde su, šta rade?

Vaučeri za leto: Putujemo kroz Balkan, Rusiju, Ukrajinu i Italiju

[dropcap]V[/dropcap]relo je leto, a mi vam preporučujemo da ga još malo začinite novitetima iz sveta bivših evrovizijskih učesnika. Ovoga puta ćemo posetiti popularnu Bugarku Poli Genovu, džez genijalca Rafaela Gvalacija, ukrajinsku divu Gajtanu i dva muzička dua iz Rusije i Slovenije.

[ads1]

Poli Genova (Bugarska 2011, 2016) | Još uvek

Famozna bugarska pevačica koja je svojim evrovizijskim povratkom vratila Bugarsku među prve na ovom takmičenju odlučila je da nas počasti jednim zanimljivim singlom. Reč je o pesmi pod nazivom Još uvek, zaraznog polu-latino prizvuka, vrlo moderna i osvežavajuća. Pesma je skroz u fazonu njene poslednje evrovizijske If love was a crime.

Režiseri su pesmu pažljivo upakovali u ovaj fantastičan spot, a velike pohvale i za Polin novi imidž. Dopadljiva već na prvo slušanje, originalna i tera na igru. Genova ostaje pri svom evrovizijskom fazonu.

Rafael Gvalaci (Italija 2011) | La fine del mondo (Smak sveta)

Italijanski džez maestro je izdao još jedan singl, mada ne previše upečatljiv. La fine del mondo je klasičan radijski hitić bržeg ritma. Ako vam se ubija vreme, pije kafica, čisti i rasprema po kući – ovo je savršena pozadinska numera za to. Čisto da vam nešto svira dok radite jutarnje vežbe. Lepršava, nenametljiva, ali nekako simpatična. Pomalo razočaravajuće od ovakvog umetnika, ali ne može se ni svaki put ubosti pravi hit.

[ads1]

„Maraaya” (Slovenija 2015) i BQL | It’s complicated (Komplikovano je)

Jedan odličan letnji pop hit nam stiže i iz komšijske Slovenije! Muško-ženski duo „Maraaya” je u kolaboraciji sa braćom iz grupe BQL doneo na svet jednu „bebicu” pod nazivom It’s complicated. Pregršt tri fantastična vokala i muzičkih žanrova.

Momci iz grupe BQL poseduju fantastične R&B vokale, veoma popularne ovih godina, dok Marjetka očarava svojim nežnim, a seksi vokalom. Za publiku sa ovih prostora snimljena je i verzija na hrvatskom jeziku, koja je dobra isto koliko i engleska.

[tabs type=”horizontal”] [tabs_head] [tab_title] It’s complicated [/tab_title] [tab_title] Sjaj [/tab_title] [/tabs_head] [tab]  [/tab] [tab] [/tab] [/tabs]

Sergej Lazarev (Rusija 2016) i Dima Bilan (Rusija 2006, 2008) | Oprosti mi

Dva pop giganta iz Rusije su se konačno našli u jednoj pesmi. Ova balada umerenog tempa ima tužnjikav prizvuk, ima veoma lepe i sadržajne strofe, a Dimin i Sergejev glas su toliko slični, da ne mogu reći kad koji peva koju deonicu.

Drago mi je što su se odlučili na ovaj potez, pošto ih je publika godinama povezivala, kako po sličnom fizičkom izgledu, tako i po muzičkom opusu.

[ads1]

Gajtana (Ukrajina 2012) | Sunce u tebi

I za kraj smo ostavili afrikansku lepoticu iz Ukrajine. Gajtana nam se predstavila pesmom koja baš i ne liči na ono što smo od nje navikli, a to je senzacionalizam. Ovo se kosi sa svime što je ranije pevala – vrlo skromno, opuštajuće i nepretenciozno. Pop pesma sa primesama nekakvog lakog roka i R&B muzike. Ukrajinski jezik joj daje posebnu čar, naravno.