AKTUELNO

Srbija i na Dečjem Evrosongu 2017! Konkurs otvoren do 15. avgusta

Radio-televizija Srbije raspisala je javni konkurs za izbor kompozicije za predstavnika Srbije na takmičenju Dečja pesma Evrovizije, koje se održava u Tbilisiju 26. novembra.

U cilju razvijanja i unapređenja muzičkog stvaralaštva mladih u oblasti popularne muzike, RTS organizuje izbor predstavnika Srbije za međunarodno takmičenje Junior Eurovision Song Contest 2017. Srbiju će na takmičenju u Tbilisiju predstavljati kompozicija koja bude imala najveći broj bodova po oceni stručnog žirija.

RTS je u uslovima konkursa naveo opšte odrednice u skladu s pravilima takmičenja, a najbitnije stavke su:

 • kompozicija treba da traje najviše 3 minuta;
 • mora biti napisana i izvedena na jezicima u službenoj upotrebi u Srbiji;
 • tekst i melodija kompozicije ne smeju biti objavljeni, izvedeni i komercijalno korišćeni pre 1. maja 2017. godine;
 • kompoziciju na sceni može da izvede najviše šest izvođača;
 • najmlađi takmičar može imati devet godina, a najstariji 14 na dan finalnog takmičenja 26. novembra 2017. godine;
 • dete/izvođač koje je učestvovalo u pisanju/komponovanju pesme mora učestvovati u scenskom/uživo nastupu pesme kao pevač, plesač ili muzičar;
 • autori i izvođači moraju biti državljani Srbije, odnosno njeni rezidenti.

Radovi koji ne ispunjavaju uslove konkursa biće diskvalifikovani. Autori nemaju pravo naknadnog povlačenja prijavljenih dela, a prijavljeni radovi se ne vraćaju.

Takođe, Radio-televizija Srbije ima pravo da u slučaju bilo kakvih problema oko izvođenja kompozicije ili nastupa izvođača, odabere drugu kompoziciju ili drugog izvođača kompozicije.

Tekst konkursa u celosti možete pročitati OVDE >>

Rok za slanje radova je 15. avgust 2017. godine. Radovi se mogu slati na adresu:

JMU Radio-televizija Srbije
Zabavni program, Muzička redakcija
Takovska 10, 11000 Beograd
Sa naznakom: Za Dečju pesmu Evrovizije 2017

Prošle godine na takmičenju na Malti Srbija je zauzela poslednje, 17. mesto s kompozicijom U la la la u izvođenju Dunje Jeličić i autora Leontine Vukomanović i Vladimira Graića.

Pogledajte i:

Konkurs u Bugarskoj opravdava očekivanja. Kompletiran sastav žirija u Ukrajini

Dan iza nas je bio u znaku Ukrajine koja je objavila ime trećeg člana žirija …

6 komentara

 1. Ja se iskreno nadam. Ocekujem da se i za Portugal salju pesme od kojih ce ziri nekoliko njih ukljuciti u uzi izbor, a onda ce zajedno sa publikom odrediti pobednika.

 2. Pa, jesam iznenađen. Da li je ovo nagoveštaj smera kojim će se ići ka Lisabonu?

 3. Zaista neocekivano! Iskreno, mislio sam da cemo se povuci nakon proslogodisnjeg neuspeha, ali eto mi ponovo ucestvujemo, a odluka nije doneta u septembrru/oktobru kao ranijih godina, nego tek sad. Svaka cast RTS-u sto je nakon 7 godina otvorio javni konkurs i u potpunosti razumem odluku da ziri bira predstavnika, mislim da ce se i scenski nastup dobro isplanirati (meni je i Tijanin nastup bio odlican). Menjamo nacine, nakon proslogodisnjih i ovogodisnjeg loseg rezultata ocekujem da se budemo onakvi kakve nas Evropa i vidi, medju najboljima. Ja sam zaista odusevljen i verujem u RTS ovaj put. Sto bi Dunja rekla ”to je dobar znak”!

 4. Srdjan Gavrilović

  Hmmm zanimljivo….nadam se da če nam ovakav drugačiji pristup pobuditi želju za boljim uspehom i da će se interesovanje povećati.Dosta ranije se krenulo sa pripremama i to je dobar znak(nadam se).Jedva čekam da vidim kakvi će se svi talentovani mladi izvodjači i kompozitori da se prijave.Srećno nam bilo.

 5. Marko Gvozdenovic

  Ja upravo mislim suprotno, mislim da u ovoj zemlji ima previse talentovane dece kojima se takva prilika treba pruziti 🙂

 6. Ne mislim da je ovo pametan potez. Umesto da štede budžet i rade na nastupu za ESC 2018., kao što mnogi već naveliko rade, oni … ehhh. Barem će Duška otići do Gruzije.