AKTUELNO

Sedma godišnjica sajta ESC Serbia

Evrovizijski portal ESC Serbia | Evrovizija.rs obeležava danas sedam godina postojanja i rada.

Na današnji dan, 28. maja 2010. godine, dan uoči finalne večeri Evrosonga u Oslu i velike pobede Nemice Lene Mejer-Landrut, tiho i stidljivo ozvaničen je početak rada srpskog portala o Pesmi Evrovizije. Zasnovana isključivo na entuzijazmu i velikoj ljubavi prema najgledanijem muzičkom takmičenju u svetu, ideja o formiranju vođena je i snažnom željom za pokretanjem jedne sadržajne, sveobuhvatne stranice kakva ne postoji na prostoru Republike Srbije i koja će, nasuprot drugim tabloidiziranim medijskim ponudama, pokušati da i onima s manje saznanja, pruži kompleksniju, širu i lepšu sliku ovog takmičenja.

S ponosom ističemo da je sajt ESC Serbia | Evrovizija.rs autorska i nezavisna stranica koja je, osim u sadržajnom, želela da i u vizuelnom smislu bude drugačija od drugih klišeiranih portala slične sadržine.

Kada u Srbiji nešto radite isključivo iz entuzijazma, teško je. Đavolski je teško raditi, pronalaziti smisao i tako opstajati. Mi, evo već sedam godina, uz veliki trud, bez finansijske podrške, uz neiscrpne ideje i ponekad poljuljanih ambicija, uspevamo da se održimo i da čitaocima ponudimo informativan, edukativan i zabavan sadržaj – sve ono što bi nas u moru instant vesti i drugih tzv. portala izdvojilo. Verovatno nismo najbolji. I moguće je da nismo najčitaniji. Ali smo poštovani i ugledni.

Velika zasluga za sve do sada postignuto bez svake sumnje ide svim našim bivšim i sadašnjim saradnicima koji su, radeći isključivo volonterski, odvajajući svoje slobodno vreme i posvećujući se kreiranju raznih sadržaja, učinili ovu stranicu jednom od najboljih.

Ipak, najviše se zahvaljujemo svim našim čitaocima na odanosti, na poverenju koje nam ukazuju te svojim direktnim ili posrednim učešćem utiču na naš rad, oživljavaju naše ambicije i ideje.

Takođe, zahvaljujemo se i svim kolegama na korektnoj i lepoj saradnji uz uverenje da će se ona samo produbljivati i unapređivati.

HVALA VAM!

Trudićemo se da i u narednoj godini opravdamo poverenje čitalaca, da novim sadržajima privučemo pažnju još većeg broja fanova, kolega.

A za ovaj sedmi rođendan sebi želimo da nas ideje, kreativnost i ambicije nikad ne napuste.

Slobodan Todorović
osnivač i gl. urednik

Pogledajte i:

Zvanično je – Evrovizija i u Aziji!

Evrovizija je takmičenje čija je popularnost odavno prevazišla granice Evrope. Izuzetnu popularnost više od 30 …