Evrovizija

Sedma godišnjica sajta ESC Serbia

[dropcap]E[/dropcap]vrovizijski portal ESC Serbia | Evrovizija.rs obeležava danas sedam godina postojanja i rada.

Na današnji dan, 28. maja 2010. godine, dan uoči finalne večeri Evrosonga u Oslu i velike pobede Nemice Lene Mejer-Landrut, tiho i stidljivo ozvaničen je početak rada srpskog portala o Pesmi Evrovizije. Zasnovana isključivo na entuzijazmu i velikoj ljubavi prema najgledanijem muzičkom takmičenju u svetu, ideja o formiranju vođena je i snažnom željom za pokretanjem jedne sadržajne, sveobuhvatne stranice kakva ne postoji na prostoru Republike Srbije i koja će, nasuprot drugim tabloidiziranim medijskim ponudama, pokušati da i onima s manje saznanja, pruži kompleksniju, širu i lepšu sliku ovog takmičenja.

S ponosom ističemo da je sajt ESC Serbia | Evrovizija.rs autorska i nezavisna stranica koja je, osim u sadržajnom, želela da i u vizuelnom smislu bude drugačija od drugih klišeiranih portala slične sadržine.

Kada u Srbiji nešto radite isključivo iz entuzijazma, teško je. Đavolski je teško raditi, pronalaziti smisao i tako opstajati. Mi, evo već sedam godina, uz veliki trud, bez finansijske podrške, uz neiscrpne ideje i ponekad poljuljanih ambicija, uspevamo da se održimo i da čitaocima ponudimo informativan, edukativan i zabavan sadržaj – sve ono što bi nas u moru instant vesti i drugih tzv. portala izdvojilo. Verovatno nismo najbolji. I moguće je da nismo najčitaniji. Ali smo poštovani i ugledni.

Velika zasluga za sve do sada postignuto bez svake sumnje ide svim našim bivšim i sadašnjim saradnicima koji su, radeći isključivo volonterski, odvajajući svoje slobodno vreme i posvećujući se kreiranju raznih sadržaja, učinili ovu stranicu jednom od najboljih.

Ipak, najviše se zahvaljujemo svim našim čitaocima na odanosti, na poverenju koje nam ukazuju te svojim direktnim ili posrednim učešćem utiču na naš rad, oživljavaju naše ambicije i ideje.

Takođe, zahvaljujemo se i svim kolegama na korektnoj i lepoj saradnji uz uverenje da će se ona samo produbljivati i unapređivati.

HVALA VAM!

Trudićemo se da i u narednoj godini opravdamo poverenje čitalaca, da novim sadržajima privučemo pažnju još većeg broja fanova, kolega.

A za ovaj sedmi rođendan sebi želimo da nas ideje, kreativnost i ambicije nikad ne napuste.

Slobodan Todorović
osnivač i gl. urednik

Oznake

13 komentara

Ovde napišite svoj komentar
 • Cestitke. Od 2012.-te pratim ovaj sajt, i dnevno ne mogu a da ne pogledam dal ima neki novi clanak. Pogotovo volim rubriku “Iz mog ugla”, u kojoj mogu da pored mog misljenja cujem i neka druga, i tako razmenjujem misljenja. Jos jednom cestitke od srca i da slavite jos puno rodjendana.

 • Ovo je slavlje, kako za urednike sajta, tako i za nas citaoce. Meni je ovo cetvrta godina kako aktivno posecujem sajt i zelim da jos vise napredujete. Secam se kako je sajt pre izgledao i koliko je truda ulozeno da se azurira do najsitnijih detalja. Greske se desavaju, a jedna od najvecih je bila kad ste, cini mi se, u novembru, nakratko prestali sa radom. Na srecu, vratili ste se i nastavili punom parom, a zelim da budete jos bolji. #celebrate #cometogether #joinus

 • Čestitke za sedmu godišnjicu!
  S vama sam od početka i kad vidim ovaj broj “7” iznenadim se da je već toliko. Zar već Evrovizije iz 2010. i 2011. s kojima ste počeli deluju kao “davne”?
  Elem, svaku od ovih sezona ste učinili interesantnijom i zabavnijom, a ne sumnjam da će tako biti i dalje.
  Pozdrav svim autorima i svima koji su doprineli razvoju ovog sajta.

 • Svaka čast 🙂
  Pre svega bih voleo da naglasim da je zadovoljstvo čitati svaku novu vest koja se ovde objavi i da se uvek pronadju različiti stavovi,pa samim tim i interesantne ideje.Ne prodje dan,a da ja barem po deset puta ne proverim jel ima nešto novo objavljeno.
  Voleo bih i da naglasim da je najveća prednost ovog sajta u sažetosti,ali i preciznosti,pa se samim tim ne zatrpavamo suvišnim informacijama i glasinama,već samo proverenim i bliskim stvarima.
  Vizuelno ovaj sajt takodje sve više napreduje i lepo je videti da se svaka zemlja učesnica podjednako tretira.Takodje dopada mi se što,sa vremena na vreme dobijemo vesti o nekom izvodjaču nakon evrovizijskog učešća ili o novim pesmama sa nečijeg albuma.
  Za kraj voleo bih da ponovim da je zadovoljstvo biti čitalac ovog sajta i nadam se da će ovakvih rodjendana biti još mnogo!!!

 • Čestitke, i od mene. Pratim ovaj sat, od početka … iako se ponekad ne slažem sa autorima, kao, na primer, sa rečenicom “[…] bude drugačija od drugih klišeiranih portala […]”. Dovoljno bi bilo, da je autor napisao “[…] bude drugačija od drugih portala […]”. Više nismo stidljivi.

  Anyway … čestitam vam na uspešnom radu … ne bih da ponavljam čestitke, koje upućujem svake godine ;). Činjenica, da ste istajali do sada, vas čini herojima, kao Don Kihot ;).

 • Hvala mnogo na podršci i lepim željama. 🙂
  Lepo je čuti i razloge zbog kojih na čitaoci prate. Nadamo se da ćete još dugo biti s nama. 🙂

 • Oho, pa ovo je divno. Svaka čast na kompletnom trudu i radu, a posebno kada se te dve stvari zasnivaju na entuzijazmu i želji, pa onda ovih sedam godina može da deluje kao duplo više. 🙂
  Istini za volju, veoma lako ste me ubedili da pratim i čitam Vaše sadržaje, pre svega zbog konciznosti, a pored toga što su tekstovi sadržajni. S druge strane, meni drugi sajtovi u Srbiji, koji se bave ovim takmičenjem nisu poznati, pa eto ga tu plus odmah ( doduše nisu se vršile neke posebne aktivne potrage za njima ), a ovde naiđoh slučajno tumarajući za vestima o jednom od svojih omiljenih ženskih izvođača, koja se našla u rubrici “Evrovizijski potencijali”.
  A da ovde pišem kao registrovani član ove platforme, ubedili ste me rubrikom “Iz mog ugla”, pa sam sad tu gde jesam. 🙂
  Suma summarum = nadam ste da će se taj entuzijazam i ta kreativnost, kao i ljubav prema Evroviziji održati još dosta dugo, pa da vidimo umesto sedmice i neki veći dvocifreni broj ( po mogućstvu ) na slici.

 • Čestitke!
  Otkrio sam ovaj sajt pre 4 godine i sada ga posećujem na dnevnom nivou 🙂
  Informativan, aktuelan, originalan, sa merom i ukusom i ličnim pečatom. Samo napred, nema posustajanja!