Evrovizija 2018

Lisabon domaćin Pesme Evrovizije 2018

[dropcap]P[/dropcap]restonica Portugalije biće dom 63. izdanja takmičenja za Pesmu Evrovizije, potvrdio je javni servis te zemlje RTP.

Čelnici javnog medijskog servisa potvrdili su na prvom sastanku da će Lisabon biti domaćin Evrosonga 2018. godine, te da su od Evropske radiodifuzne unije dobili već uputstva koja sadrže osnovne preporuke za organizaciju takmičenja.

Takođe, oni su istakli i da je MEO arena, treća po kapacitetu i veličini zatvorena dvorana u Evropi, u najužoj konkurenciji za domaćinstvo narednog događaja, no o tome nema zvaničnih potvrda.

Radio-televizija Portugalije planira da u organizaciju Evrovizije uloži 30 miliona evra, što je iznos baziran na proračunima ovogodišnjeg upravo završenog takmičenja u Kijevu, ali se očekuje i da komercijalni partneri i sponzori pomognu svojim sredstvima.

Oznake

1 komentar

Ovde napišite svoj komentar
  • Radujem se što će jedan predivan grad kao što je Lisabon biti domaćin.Čini mi se da je grad koji može mnogo da pruži i pokaže.Svidja mi se što je i faktički ovim već na neki način i počela naredna evrovizijska sezona.