Dečja Evrovizija 2017

„Shine Bright” slogan Dečje pesme Evrovizije 2017

[dropcap]T[/dropcap]alentovana deca evropskih zemalja okupiće se krajem godine u gruzijskoj prestonici Tbilisiju pod sloganom Shine Bright na 15. izdanja Dečje pesme Evrovizije.

Ovu informaciju otkrili su čelnici nacionalnog emitera GPB i predstavnici EBU na pres-konferenciji u Kijevu, uoči velikog finala. Tom prilikom otkriven je i logotip takmičenja koji predstavlja „segmentirano Sunce” u raznim bojama koje, jasno je, simbolizuje različitost i radost u vezi s muzikom i njenom moći.

Jon Ola Sand, izvršni supervizor, istakao je da je Dečja Evrovizija osmišljena tako da svoj deci pruži trenutak u kojem će da zasijaju i iskažu svoju umetnički potencijal.

Izvršni producent ispred nacionalne TV kuće Gruzije Sergi Gvarjaladze rekao je da je u Gruziji muzika deo svakodnevice i da se još uvek smatra „obrazovnim alatom” za decu.

„Organizacija Dečjeg Evrosonga je velika čast i radost za mnoge u Gruziji i srećni smo što možemo da podelimo svoju kulturu s drugima”, izjavio je Sergi Gvarjaladze.

Podsetimo, juniorsko evrovizijsko takmičenje održaće se u nedelju 26. novembra u Palati sportova u Tbilisiju. Nacionalni emiter GPB dobio je domaćinstvo 1. februara ove godine, što je prvi put da ova kavkaska zemlja organizuje bilo kakav veći evrovizijski događaj.

Gruzija je država koja na Dečjem Evrosongu ima čak tri pobede – 2008, 2011. i 2016.