Evrovizija 2017

Glasajte i stvorite spektakularne svetlosne efekte

[dropcap]K[/dropcap]ao i nekoliko prethodnih godina, i ove gledaoci Takmičenja za Pesmu Evrovizije imaju prilike da glasaju za svoje omiljene pesme i preko zvanične aplikacije Eurovision, ali se već treću godinu zaredom nudi i jedan poseban način glasanja.

Reč je o sekciji OSRAM Light Voting. Naime, glasanje preko ove aplikacije ne spada u zvaničan deo glasanja za najbolju pesmu Evrope. Cilj ovog glasanja je sledeći – obojiti neku znamenitu građevinu pomoću svetlosnih efekata u određenu boju koja zapravo ističe koliko se korisnicima pesme data pesma dopala.

Svaki poen, od 1 do 12, označen je posebnom bojom, a glasanje traje tokom izvođenja svake pesme. Na kraju svake pesme, izračunava se prosečna ocena, odnosno broj poena, i tako se određuje kojom bojom će biti osvetljena određena građevina.

Što se Kijeva tiče, tokom ovog glasanja biće osvetljene dve zgrade: Nacionalna opera „Taras Ševčenko” i zgrada Gradske administracije grada Kijeva.

Ova osvetljavanja mogu posmatrati svi u Kijevu, a oni koji nisu u gradu domaćinu Pesme Evrovizije, mogu to posmatrati putem veb-kamere u okviru aplikacije ili uživo na „Jutjub” kanalu.

Podsetimo, ova opcija u okviru zvanične aplikacije je bila korišćena i na prethodna dva izdanja Evrovizije u Stokholmu i Beču.

Glasanje je moguće tokom sve tri takmičarske večeri.