Evrovizija 2017

Evrovizijski učesnici u holivudskom maniru

[dropcap]D[/dropcap]efileom učesnika i delegacija 62. Evrosonga na crvenom tepihu i žurkom dobrodošlice, u palati Marinski svečano je i zvanično otvoreno ovogodišnje takmičenje najbolje pesme.

Iako je Kijev i Međunarodni izložbeni centar od 30. aprila mesto okupljanja novinara, fanova i takmičara, Pesma Evrovizije 2017. svečano je otvorena ceremonijalnim prijemom u predsedničkoj palati Marinski u Kijevu. Ova velelepna građevina izgrađena je u 18. veku, nalazi se u istoimenom parku i aktuelna je rezidencija predsednika Ukrajine.

Crveni tepih, dug 265 m, bio je postavljen ispred palate, a svih 42 ovogodišnjih učesnika i članova delegacija su na glamurozan način, u stilu Holivuda, prodefilovali crvenom stazom, najdužom u istoriji Pesme Evrovizije. Ceremonija je počela u 16.00 časova, a u naredna dva i po sata prošetali su predstavnici svih zemalja učesnica, slikajući se, pozirajući fotoreporterima i davajući izjave i intervjue brojnim predstavnicima medija.

Sve to uživo je emitovano u programu nacionalnog emitera NSTU, na velikom ekranu u Evrovizijskom selu, te na zvaničnom „Jutjub” kanalu Pesme Evrovizije. Voditelji ceremonije bili su Tatjana Terehova i Slava Varda.

Posle defilea, u palati Marinski upriličen je svečani prijem, na kojem su zvaničnici poželeli dobrodošlicu svima i koji je označio „zvaničan početak” 62. Pesme Evrovizije. Predstavnicima medija pristup nije bio omogućen.

Ako volite holivudski glamur, ovog puta u režiji evrovizijskih učesnika, i ako ste propustili ovaj zanimljiv događaj, pogledajte skraćenom u videu-snimku.