AKTUELNO

Svi direktni finalisti, osim Italije, pevaju u drugoj polovini finala

Svi direktni učesnici finala, izuzev Italije, pevaće u drugom delu finalne večeri.

Francuska, Nemačka, Španija, Ujedinjeno Kraljevstvo izvešće svoje pesme u drugoj polovini velikog finala 13. maja, dok će italijanski predstavnik Frančesko Gabani pevati među prvih 13 učesnika. Ovaj raspored određen je na osnovu preliminarnog žreba na njihovim pres-konferencijama, koje su upriličene nakon druge tehničke probe.

Ranije je, na dvodnevnom sastanku šefova evrovizijskih delegacija 13. i 14. marta, direktnim žrebom određeno da zemlja domaćin nastupi pod rednim brojem 22. To je praksa koja se primenjuje kako bi se izbeglo da producenti eventualno „naštimaju” povoljan redni broj domaćinu takmičenja.

„Velika petorka” i Ukrajina su, poput polufinalista, od 5. do 7. maja odradile svoje dve tehničke probe, na kojima su uvežbavale nastupe, koreografiju, podešavali zvuk, doterivali režiju… Nakon drugih tehničkih proba, predstavnici „Velike petorke” su na konferenciji za mediji slučajnim žrebom same sebi odredile period nastupa u finalu.

Konačan redosled nastupa u završnici odrediće producenti, ali tek pošto budu izabrani svi finalisti i tek nakon što oni, takođe na pres-konferencijama, žrebom odrede preliminarno mesto svog nastupa, tj. da li će nastupiti u prvoj ili drugoj polovini večeri.

Kako su izgledale njihove probe, pogledajte u nastavku.

  • UKR
  • FRA
  • GBR
  • DEU
  • ESP
  • ITA

Pogledajte i:

EBU oštro kaznio Ukrajinu zbog Evrosonga

Evropska radiodifuzna unija (EBU) saopštila je da je finansijski kaznila ukrajinski javni servis NSTU zbog ozbiljnih …