Balkan, Balkan! Evrovizija 2017

ESC Serbia u Kijevu: Tijanina druga proba (VIDEO)

[dropcap]T[/dropcap]ijana Bogićević, ovogodišnja predstavnica Srbije na Evrosongu, održala je svoju drugu tehničku probu na velikoj sceni Međunarodnog izložbenog centra.

Za razliku od prve, na kojoj je nastupila u ležernoj odeći, Tijana je ovog puta imala na sebi belu haljinu, pomalo providnu, tako da joj se provide noge. Vokalno je zvučala vrlo dobro.

I dalje je to nastup na granici energičnosti i emocionalnosti. U pozadini na LED ekranu vide se projekcije vode, mehurića, a na momenat se pojavljuje i muškarac koji očigledno „roni u dubini”. Naročito je efektan scenski prikaz iz ptičije perspektive, budući da se na podnom LED ekranu prikazuje vir u čijem se centru nalazi Tijana, dok plesač trči u suprotnom smeru.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Glavni motiv koji se pojavljuje na LED ekranima je voda, a u njoj dvoje ljudi koji su u vrtlogu ljubavi. Naša predstavnica je na početku sama na sceni, dok joj se u instrumentalnom delu pesme pridružuje igrač koji se sa video-zida plesom prebacuje na binu. Boris Vidaković oko naše predstavnice koreografijom pravi vrtlog koji preti da ih oboje uvuče, ali ga Tijana na kraju pesme spašava.[/box] [tabs type=”horizontal”] [tabs_head] [tab_title] Eurovision.tv [/tab_title] [tab_title] EuroVisionary [/tab_title] [tab_title] ESCKAZ [/tab_title] [/tabs_head] [tab] [/tab] [tab] [/tab] [tab] [/tab] [/tabs]

Pres-konferencija

Neposredno po završetku druge tehničke probe, delegacija Srbije, predvođena Tijanom, održala je drugu pres-konferenciju, na kojoj je odgovarala na pitanja novinara. Za razliku od prve, ovoj su prisustvovali i svi prateći vokali, te plesač i kompozitor numere In too deep Borislav Milanov.

Foto: Tomas Hanses (EBU)

Aleksandar Ristić, naš saradnik koji izveštava iz Kijeva, zapazio je da bi Tijana u beloj haljini koju je nosila mogla da predstavlja meduzu, pitajući je ima li kakve simbolike u tome.

– Ne, nema takve simbolike, ali mi je drago da ima takvih zapažanja. U tome i jeste stvar, da svako opazi i shvati nastup na sebi svojstven način – odgovorila je Tijana.

Pred delegacijom Srbije sada slede dani dalje promocije, odmora i doterivanja režije nastupa, a sve to uoči tri generalne probe u sredu i četvrtak, 10. i 11. maja. Pre toga, Tijana će prošetati i „crvenim tepihom” na ceremoniji svečanog otvaranja Pesme Evrovizije koji će se održati u nedelju 7. maja.

ESC Serbia | Evrovizija.rs će i dalje nastaviti da izveštava o događajima iz Kijeva te ostanite uz nas.

Oznake

6 komentara

Ovde napišite svoj komentar
 • @All

  Neće ništa “popraviti”, do polufinala. Što je, tu je, iliti, to je to. Vežabaju već mesecima – ako do sada nisu uspeli da usklade glasove, te osmisle dobar nastup, onda neće ni sada.

  Nemojte misliti da hejtujem Tijanu! Nemam razloga za to. Tijana i njen tim predslavljaju moju državu, ne neku tuđu. Krivo mi je, što se nisu pripremili, kako doliči.

  Nastup je amaterski, nedovršen i nepromišljen. Tijana jeste dobar vokal, ali nema dovoljno harizme, da bi mogla toliko dugo stajati sama, na tako velikom stejdžu, niti je ovaj prosečni album track, dovoljno moćan, da bi potpomogao, da se prebrodi vreme, dok jadni Boris ne izađe na scenu.

  “… da svako opazi i shvati nastup na sebi svojstven način”, je takođe samo izgovor. Pravi nastup je dobro osmišljen i šalje jasnu poruku. Kao, “… neka svako …”, a onda, “… ne, nema takve simbolike”.

  Tijana nije harizmatična lepotica (kao neke druge pevačice) … nisu joj bez razloga, u spotu, do neprepoznatljivosti, osvetleli lice. Make Up Artist Aleksandar Đikić, je se vidno potrudio, da od nje nešto napravi. Tijana takođe nema kvalitetnu kosu, koja bi dozvoljavala neku ekstra frizuru. Na evrovizijskom blogu, popularnog magazina, Prinz, su se novinari složili, “Svi bi joj rado sredili frizuru!”.

  Haljna, ako se to uopšte tako može nazvati, izgleda, kao bodi, ili kupaći kostim, preko kojeg je obukla providnu spavaćicu. Očigledno je Srđan želeo, da skrene pažnju na Tijanine noge. Znamo i zašto. No, za Barbara Dex Award, barem ove godine, ima ozbiljnijih kandidata.

  Pored svih navedenih nedostataka, još i prateći vokali škarliču, kao ranjene hijene! Vokal je jedino, što Tijana ima da ponudi. Sada je u tome bukvalno sabotiraju prateći vokali. Ovo je zvučalo kao XXL (MK 2000) ili Jemini (UK 2003). Žao mi je Tijane, jer ona ovo nije zaslužila! Bolje da je otišla sa Sing-Sing-om, i otpevala RnB verziju ili ipak sama, srpsku “Tvoja”, koju stranci itekako hvale.

  Džaba ga bilo, što su i komšije, te zemlje, sa jakom dijasporom, u našem polufinalu. Trebaće nam čudo, da bi se kvalifikovali, sa ovako groznim performansom, i to još, kao opening act.

  Zaista sam jako razočaran. Ni u najluđim snovima nisam mogao zamisliti, da će, sve skupa, ovako užasno ispasti. Pustio sam jednoj prijateljici, koja ESC prati tek sporadično, da pogleda ovaj kratki insert, sa druge probe. Žena je vidno pocrvenela i samo zbunjeno izustila, “Na studijskom snimku nisu zvučali ovako!”.

 • Slažem se sa tobom! Ne znam zašto naši mediji, pogotovo RTS, prave bajku od ovoga kada nije. Sklad Tijane i vokala je katastrofa. I vidim po komentarima tudjih medija da je to svima zapalo za uši.

 • Meni se zamisao nastupa svidja,koreografija,efekti i pokreti ali ono što mi smeta do krajnjih granica je kombinacija Tijaninog vokala i pratećih vokala koja je KATASTROFA,umesto da donose sklad ovde imamo nadglašavanje i to zvuči blago neprijatno.I ljudima generalno to najviše smeta.U prenosu će to zvučati loše.Medjutim nije sve baš tako negativno.Verujem da će Tijana pružiti dobar nastup i haljina takodje lepo izgleda,ali opet mi je teško da kažem da se mi možda zbog vokala nećemo(na zaprepašćenje mnogih)plasirati u finale.Nadam se da će se do finalnih proba još popraviti.

 • Koji falševi – krv iz ušiju :(! Glasovi uopšte nisu usklađeni. Zaprepašćen sam. Ako je ovo “vokalno zvučalo vrlo dobro”, odmah zovem otorinolaringologa, da zakažem termin, da mi pregleda uši!

  Ovakav performans u polufinalu … “Thank you for flying with Air Serbia!”.