AKTUELNO

ESC Serbia u Kijevu: Tijanina druga proba (VIDEO)

Tijana Bogićević, ovogodišnja predstavnica Srbije na Evrosongu, održala je svoju drugu tehničku probu na velikoj sceni Međunarodnog izložbenog centra.

Za razliku od prve, na kojoj je nastupila u ležernoj odeći, Tijana je ovog puta imala na sebi belu haljinu, pomalo providnu, tako da joj se provide noge. Vokalno je zvučala vrlo dobro.

I dalje je to nastup na granici energičnosti i emocionalnosti. U pozadini na LED ekranu vide se projekcije vode, mehurića, a na momenat se pojavljuje i muškarac koji očigledno „roni u dubini”. Naročito je efektan scenski prikaz iz ptičije perspektive, budući da se na podnom LED ekranu prikazuje vir u čijem se centru nalazi Tijana, dok plesač trči u suprotnom smeru.

Glavni motiv koji se pojavljuje na LED ekranima je voda, a u njoj dvoje ljudi koji su u vrtlogu ljubavi. Naša predstavnica je na početku sama na sceni, dok joj se u instrumentalnom delu pesme pridružuje igrač koji se sa video-zida plesom prebacuje na binu. Boris Vidaković oko naše predstavnice koreografijom pravi vrtlog koji preti da ih oboje uvuče, ali ga Tijana na kraju pesme spašava.
  • Eurovision.tv 
  • EuroVisionary 
  • ESCKAZ 

Pres-konferencija

Neposredno po završetku druge tehničke probe, delegacija Srbije, predvođena Tijanom, održala je drugu pres-konferenciju, na kojoj je odgovarala na pitanja novinara. Za razliku od prve, ovoj su prisustvovali i svi prateći vokali, te plesač i kompozitor numere In too deep Borislav Milanov.

Foto: Tomas Hanses (EBU)

Aleksandar Ristić, naš saradnik koji izveštava iz Kijeva, zapazio je da bi Tijana u beloj haljini koju je nosila mogla da predstavlja meduzu, pitajući je ima li kakve simbolike u tome.

– Ne, nema takve simbolike, ali mi je drago da ima takvih zapažanja. U tome i jeste stvar, da svako opazi i shvati nastup na sebi svojstven način – odgovorila je Tijana.

Pred delegacijom Srbije sada slede dani dalje promocije, odmora i doterivanja režije nastupa, a sve to uoči tri generalne probe u sredu i četvrtak, 10. i 11. maja. Pre toga, Tijana će prošetati i „crvenim tepihom” na ceremoniji svečanog otvaranja Pesme Evrovizije koji će se održati u nedelju 7. maja.

ESC Serbia | Evrovizija.rs će i dalje nastaviti da izveštava o događajima iz Kijeva te ostanite uz nas.

Pogledajte i:

Dečja Evrovizija: Prva Janina i Irinina proba (VIDEO)

Predstavnica Srbije na dečjem Evrosongu u Tbilisiju imale su uspešnu prvi tehničku probu. Irina i …