AKTUELNO

Naša Tijana ispraćena uz ovacije!

Srpska predstavnica na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije je tradicionalno ispraćena u Kijev. Novosađanka Tijana Bogićević je na svečanom „ispraćaju” u zgradi RTS-a predstavila tim koji će je pratiti na evrovizijskom putovanju, a na samom događaju su prisustvovale još dve bivše predstavnice Srbije na ovom takmičenju.

Kako je izgledalo?

Kako tradicija nalaže, red je da na početku PR RTS-a Duška Vučinić poželi Tijani i njenom timu sve najbolje u ukrajinskoj prestonici. Na Tijaninom ispraćaju je prisustvovao i ukrajinski ambasador u Beogradu – Oleksandr Aleksandrovič. Aleksandrovič je, očekivano, poželeo Tijani srećan put i prijatan boravak u Ukrajini.

Jedan od glavnih sponzora ovogodišnje srpske kompozicije biće i Turistička organizacija Srbije. Naime, državna turistička organizacija planira da širom Evrope podeli još malo „duha Srbije” putem promotivnog materijala, kao što su majice sa logotipom turističke organizacije.

Ko ide sa Tićom u Kijev?

Srpski tim za Kijev

Ubrzo nakon ovog kratkog intermeca, predstavljen je i ovogodišnji srpski tim za Pesmu Evrovizije. Na kijevskoj sceni će se naći sledeći umetnici:

  • Sanja Bogosavljević, prateći vokal (bila prateći vokal Mariji Šerifović 2007. i Bojani Stamenov 2015. godine)
  • Jelena Đurić, prateći vokal (bila prateći vokal Jeleni Tomašević 2008. i Sanji Vučić 2016. godine)
  • Jelena Pajić, prateći vokal
  • Boris Vidaković, plesač

Za scenski nastup i vizuelni ugođaj biće zadužen Igor Basorović. Dodajemo još i da je kreator Tijanine haljine koju će nositi na kijevskoj sceni Srđan Vekić, a šminka i frizura će biti delo Aleksandra Đikića. Dakle, punom artiljerijom krećemo u Kijev.

Ko je još ispratio srpsku predstavnicu?

Tijana sa nekadašnjim predstavnicama Srbije

Pa, ko će drugi do bivši evrovizijski predstavnici Srbije? Evrovizijske dive Bojana Stamenov i Sanja Vučić su joj podarile najveću podršku i dale po koji koristan savet. Vučićeva je Tijani tradicionalno predala srpsku zastavu i poželela joj da „bolje prođe na Evrosongu nego što je to ona sama uradila”.

Ono što redakcija našeg malog sajta može Tijani i srpskoj ekipici da poruči je mnogo zabave, dobrog i kvalitetnog druženja, a pre svega jedan zavidan plasman u Kijevu, koji će se zaista pamtiti! Tijana, srećno ti bilo!

Na kraju, u prilogu ispod možete pogledati kako su bivše evrovizijske predstavnice zajedno sa Tijanom izvele numeru In too deep. Snimak je sa ovonedeljnog karaoke evrovizijskog takmičenja, koje se tradicionalno održava u robnoj kući „Delta City” u Beogradu.

Power of voices! ☺Great support for Tijana Bogićević from former Serbian representatives @sanjalilwolf, @stamenov_bojana_official and @nevenabozovicofficial! #In2Deep #InTooDeep #TeamTijana #Serbia #esc2017 #eurovision #eurovisionsongcontest #kyiv #celebratediversity

Posted by Eurovision Song Serbia on уторак 25. април 2017.

Pogledajte i:

Dečja Evrovizija: Prva Janina i Irinina proba (VIDEO)

Predstavnica Srbije na dečjem Evrosongu u Tbilisiju imale su uspešnu prvi tehničku probu. Irina i …