AKTUELNO

Kakve sve mogućnosti ima pozornica u Kijevu? Norvežani se zalažu za promenu pravila

Nedelju dana pred početak generalnih proba organizatori počeli da predstavljaju publici video-sadržaje koji će biti prikazivani na LED ekranima tokom scenskih nastupa ovogodišnjih učesnika.

Dok su sve tehničke pripreme obavljene, neki od učesnika su objavili i svoj tim ljudi sa kojima će raditi na neverovatnim nastupima koji će publiku oduševljavati tokom tri majske večeri u Kijevu. A pripreme su propraćene i određenim problemima za koje ne sumnjamo da će biti rešene.

Sve ovo vam donosimo u nastavku „evrovizijskog potpurija”.

Kakve mogućnosti ima pozornica u Kijevu?

Ovih dana službena „Instagram” stranica ukrajinskog evrovizijskog sajta Eurovision.ua objavljuje slike i snimke u kojima je u centru pažnje scenografija.

Budući da su počele sa održavanjem tzv. lažne probe, ne čudi i isprobavanje svih tehničkih mogućnosti pozornice, kako bi publika imala uvid u to šta će biti prikazano na LED ekranima tokom njihovih nastupa. Za one koje ne znaju šta su stand-in, to su probe koje se održavaju pre nego što delegacije i učesnici dođu u Kijev i u kojima umesto učesnika, njihove pesme izvode srednjoškolci i mladi lokalni muzičari sa instrukcijski osmišljenim koreografijama i performansima od strane delegacijskog tima. Poznato je da se pri kreiranju nastupa u rad delegacija meša i producentski tim emitera-domaćina, pa se delegacijama po obavljenim lažnim probama šalje krajnji rezultat nastupa.

Dok zvanični snimci takvih proba ne dospeju u javnost, fanovi će se zadovoljiti slikama i snimcima osmišljenih LED pozadina. I dok se po nekim slikama može samo nagađati za koju pesmu je osmišljena LED pozadina, za one druge pesme, poput onih iz Kipra, Belgije i Jermenije, može dr tvrditi da će imati takav nastup.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

😍😍😍

Објава коју дели Eurovision Ukraine Евровидение (@eurovision.ua) дана


🇺🇦15 днів до церемонії відкриття! 🇷🇺15 дней к церемонии открытия! 🇬🇧15 days before the opening ceremony!

Објава коју дели Eurovision Ukraine Евровидение (@eurovision.ua) дана


Ексклюзив🔥🔥🔥

Објава коју дели Eurovision Ukraine Евровидение (@eurovision.ua) дана


🇺🇦Ви готові святкувати різноманіття? 🇷🇺Вы готовы праздновать разнообразие? 🇬🇧Are you ready to celebrate diversity?

Објава коју дели Eurovision Ukraine Евровидение (@eurovision.ua) дана


Ось такий неймовірний номер буде у Бельгії! Як вам?

Објава коју дели Eurovision Ukraine Евровидение (@eurovision.ua) дана


Norveška delegacija se zalaže za promenu pravila

Glavno evrovizijsko pravilo je da svi glavni vokali moraju biti otpevani uživo, ali pratećim vokalima nekada može biti dozvoljeno da pevaju svoje deonice i na plejbek. Ali ne može da se upotrebljava unapred snimljen elektronski vokal. I to smeta norveškoj delegaciji koja se zalaže za promenu pravila zbog specifičnosti pesme Grab the moment koju izvode sastav „Jowst” i Aleksander Valman.

Norveška delegacija se zalaže za upotrebu elektronski obrađenih glasova pri izvođenju te numere koji su u njoj prisutni nakon otpevanog refrena, a prema rečima producenta Joakima, koji se krije iza producentskog pseudonima „Jowst”, o takvim vokalima je rekao da su oni unapred programirani i obrađeni pri kreiranju aranžmana, te se nadovezuje na određene delove u pesmi.

Pravljenje presedana je moguće pre takmičenja u Kijevu, a momci smatraju da je ovakva promena potrebna kako bi upotreba hologramskih efekata došla do izražaja u velikom broju takmičarskih numera. Kao alternativnu opciju su pripremili kompletno instrumentalnu matricu, u slučaju da takva pravila ne budu prihvaćena.

Ko je koreograf nastupa švajcarskih predstavnika?

Švajcarska grupa „Timebelle” će nastupiti u drugom polufinalu 11. maja, a za njihov nezaboravan nastup će se pobrinuti vijetnamsko-švajcarski koreograf Vijet Dang.

Iza njega stoji veliko međunarodno iskustvo u koje se mogu ubrajati nastupi na dodelama Gremi nagrada, MTV-jevih evropskih muzičkih nagrada, Američkih muzičkih nagrada na kojima je nastupao kao pratnja svetskim muzičkim veličinama poput Kristine Agilere, Rijane i grupe „Muse”. Takođe je plesao i u spotovima koje su snimali Bijonse, Džastin Timberlejk, Neli Furtado, grupa „No Doubt” itd.

Takođe je radio i s pevačicom Kešom kao asistent pri osmišljavanju njenog nastupa za dodelu švajcarskih muzičkih nagrada. Radio je i kao koreograf pri osmišljavanju nastupa za poljsku verziju šoua So You Think Can Dance, a takođe je radio i na muzičkim spotovima u Švajcarskoj i šire.

Mišljenje međunarodno poznatog koreografa o Jani Burčeskoj

Koreografkinja Ambra Suči trenutno boravi u Skoplju gde sarađuje s makedonskom delegacijom, a o njihovoj predstavnici Jani Burčeski ona ima samo reči hvale.

U intervjuu za makedonski portal Text.mk Ambra je predstavila Janu kao mladu, sofisticiranu, jaku i nezavisnu ženu punu poverenja, te da želi da je predstavi na najbolji mogući način. Dodala je da će publiku u Kijevu, osim pesmom, privući i svojim fizičkim izgledom, pritom stavljajući akcenat na njene duge noge.

Da je Jana zaista atraktivna, to odavno znamo, te će nesumnjivo privući pažnju publike ne samo tokom pojavljivanja na sceni već i van nje.

Ambra je, podsetimo, bila zadužena i za pobednički nastup Šveđanke Loren iz 2012.

Antologija Evrovizije u Belgiji

Dok ovogodišnja belgijska predstavnica Blanš sprovodi završne pripreme za svoj nastup u Kijevu, belgijski javni servis za francusko govorno područje RTBF je povodom takmičenja za Pesmu Evrovizije odlučio da organizuje veliki antologijski evrovizijski koncert pod nazivom Les Talents chantent l’ Eurovision (srp. Talenti pevaju Evroviziju) u kom će se na jednom mestu okupiti odabrani mladi pevači koji su prošli kroz tamošnju verziju šoua The Voice i koji će interpretirati evrovizijske hitove koji su obeležili godine i decenije za nama.

Kao specijalni gosti su najavljeni bivši belgijski predstavnici Sandra Kim (1986), Tom Dajs (2010) i Aksel Irsu (2014), te legendarni dvostruki irski evrovizijski pobednik Džoni Logan.

Koncert će biti održan 2. maja u Liježu uz direktan prenos na prvom televizijskom kanalu RTBF s početkom u 20.25.

Poslušajte promotivne verzije albanske, hrvatske i izraelske pesme

Albanska predstavnica Lindita je u sklopu svoje promotivne turneje nedavno boravila u Grčkoj i Crnoj Gori, a sledeća destinacija u promovisanju numere je Kosovo. Dok ona promoviše svoje učešće po zemljama širom Evrope, svoju publiku je odlučila da obraduje akustičnom verzijom svoje takmičarske numere World u kojem je do izražaja došao njen glas.

Da voli da peva i evrovizijske pesme koje su nekad predstavljale druge zemlje, govori i činjenica da se na njenom „Jutjub” kanalu nalaze dve isto tako odlične obrade prošlogodišnje moldavske pesme Falling stars i albanske pesme iz 2015. I’m alive.

  • World
  • I’m alive
  • Falling stars

Za promociju svoje takmičarske pesme u akustičnoj varijanti se odlučio i hrvatski predstavnik Žak Houdek. Spot za akustičnu verziju pesme My friend je režirala takođe Katja Restović, a razlikuje se od spota za originalnu verziju numere po tome što se u njemu pojavljuje samo muškarac koji prevodi pesmu na znakovni jezik šetajući se centralnim Trgom Bana Jelačića.

Za kraj promotivnih pesama donosimo i oficijelnu remiks verziju numere I feel alive izraelskog predstavnika Imrija koju su uradili di-džejevi PM i Tomer Maizner. Od originalne se razlikuje po orijentalnim motivima koji su dodati u prelaznom instrumentalnom delu. Sigurni smo da će u ovakvoj varijanti ova pesma biti puštana na najvećim svetskim letnjim destinacijama.

Pogledajte i:

EBU oštro kaznio Ukrajinu zbog Evrosonga

Evropska radiodifuzna unija (EBU) saopštila je da je finansijski kaznila ukrajinski javni servis NSTU zbog ozbiljnih …