AKTUELNO

Kakve nastupe pripremaju evrovizijski takmičari?

U jeku promocija evrovizijskih pesama i takmičara, počinje i period kada izvođači otkrivaju ponešto od svojih planova za nastup. Stoga vam u ovom izdanju „evrovizijskog potpurija” donosimo nekoliko detalja o nastupila Švedske, Finske, Crne Gore…

Predstavljamo vam i zvanični video-spot poboljšane gruzijske pesme.

Objavljeni spot i nova verzija pesme Keep the faith

Tamara Tako Gačečiladze prestaviće se u Kijevu s pesmom Keep the faith s kojom je pobedila na nacionalnom takmičenju. Dugonajavljivani video-spot, kao i neznatno poboljšana verzija pesme konačno su dostupni javnosti.

Kako je ranije već istaknuto, u video-spotu se pojavljuje više od 20 različitih likova/karaktera, a režirao ga je Temur Kvirkvelija. Novu verziju pesme Tako je već otpevala na svečanosti povodom godišnjice liberalizacije viznog režima između Gruzije i Evropske unije, koja se održala krajem marta u Tbilisiju.

Manel pripremio akustičnu verziju evrovizijske pesme

Manel Navaro, ovogodišnji predstavnik Španije, u sred promotivne kampanje pripremio je svojim obožavaocima akustičnu verziju pesme Do it for your lover koju će otpevati u Kijevu 13. maja u velikom finalu.

Uprkos mnogim kontroverzama oko njegovog izbora, španska delegacija i Manelov tim su u snažnoj promotivnoj kampanji širom Evrope, pa je tako, pored zvaničnog video-spota snimljenog na Tenerifama, Manel nastupio na koncertima u Londonu, Izraelu, a ovog vikenda će ga čuti i videti fanovi u Amsterdamu.

Imri Ziv animira svoje i evrovizijske obožavaoce

Imri Ziv, koji će predstaviti Izrael u Kijevu s pesmom I fee alive, poziva svoje pratioce da, u duhu slogana Celebrate Diversity, proslave s njim različitost.

Naime, Imri traži od fanova da mu pošalju video-snimak od 30-ak sekundi u kojem će sami, u grupi, ili čak uz instrumentalni pratnju, otpevati deo njegove evrovizijske pesme, a najbolji snimci biće postavljeni na njegov Instagram profil.

Ukoliko i među vama ima zainteresovanih, možete se pridružiti Imriju tako što ćete svoj video-snimak poslati na adresu: imri.videos@gmail.com

Nastup Robina Bengtsona u Kijevu poput onog na „Melodiju”

Švedski predstavnik Robin Bengtson izaći će na evrovizijsku binu u Kijevu na način na koji je to učinio na Melodifestivalenu – iza scene.

U intervjuu portalu Eurovoix Robin je otkrio da u Kijev donosi svoje trake za trčanje te da ima informaciju da mu je dozvoljeno da izvođenje svoje pesme započne iza bine.

Kako je izgledao ovaj „šmekerski” nastup na nacionalnom izboru Švedskoj, pogledajte u videu.

Nemačka pesma Perfect life zapravo bez promena

Iako je nacionalni emiter ARD najavio doradu evrovizijske pesme Perfect life, predstavnica Nemačke Levina otkrila je da će zapravo jedina promena biti u dužini. Naime, originalna verzija je duža od evrovizijska tri minuta, pa će, poput italijanske, njena numera samo biti skraćena.

Na drugoj strani, veliki nemački mediji, poput komercijalne televizije RTL i javnih emitera, trude se da podignu pažnju i interesovanje za Evrosong. Javni emiter NDR će, kao i ranijih godina, uoči evrovizijskog finala emitovati specijalnu emisiju uživo iz Hamburga, iz centralne ulice Reperban. Naši gledaoci prepoznaju tu lokaciju, budući da se već godinama unazad nemački evrovizijski glasovi saopštavaju s tog mesta.

Televizija RTL će na svom programu prikazati dokumentarni film „Song Contest – Das Phänomen”, ali je problem što će se poslednjih 15 minuta emitovanja preklopiti s finalnom večeri Pesme Evrovizije.

Jednostavan nastup finskih predstavnika u Kijevu

Finski duo „Norma John” zadržaće jednostavan nastup i na predstojećem Evrosongu, poput onog koji je bio osmišljen za nacionalno finale.

Članovi ovog zanimljivog indi-pop dueta istakli su da ne nameravaju da u nastup „ubace” neke ekstremne elemente. Prilagodiće ga „većoj” sceni, kakva je evrovizijska, ali će zadržati napetost i jednostavnost.

Elementi spota u sklopu evrovizijskog nastupa

I crnogorski predstavnik Slavko Kalezić otkrio je da će detalji iz video-spota za pesmu Space biti inkorporirani u evrovizijski nastup. Jedan od njih biće „rep” po kojem je Slavko već postao prepoznatljiv.

Predstavnik Crne Gore takođe je rekao da je u originalu numera Space otpevana na crnogorskom jeziku, ali da je želeo engleske reči, kako bi njegova umetnost i poruka pesme – ljubav, optimizam, pozitivizam – bili razumljiviji široj javnosti.

Emeli de Forest otpevala ovogodišnju pesmu Ujedinjenog Kraljevstva

Pesmu Never give up on you, koju će u velikom evrovizijskom finalu 13. maja otpevati predstavnica Ujedinjenog Kraljevstva Lusi Džouns, interpretirala je i njena autorka, evrovizijska pobednica 2013. Emeli de Forest.

Dankinja je pomenutu pesmu izvela u akustičnoj verziji koja je vrlo slična originalu, s kojim je na nacionalnom takmičenju Eurovision: You Decide pobedila mlada Lusi Džouns. Poslušajte.

Pogledajte i:

Vaučeri za leto: Ovogodišnje zvezde Tijana, Joci i Demi imaju nešto za vas

Tri ovogodišnja evrovizijska predstavnika obradovala su nas svojom novom muzikom. Lepo je znati da se …