AKTUELNO

Švajcarski predstavnici u Srbiji. Finale Evrosonga u francuskim bioskopima

Kontroverze oko učešća ruske evrovizijske predstavnice Julije Samojlove i dalje ne jenjavaju. I dok ruski i ukrajinski zvaničnici, kao i delegacija EBU traže rešenje za ovaj slučaj, mnogo lepše vesti nam dolaze iz Švajcarske i Francuske. A sve nas takođe i te kako zanima kako će izgledati ovogodišnja evrovizijska scena.

Švajcarski predstavnici u Srbiji

Švajcarski predstavnik na Pesmi Evrovizije grupa „Timebelle” posetila je Srbiju prethodnog vikenda. Ovaj tročlani bend koji čine Maruna Munesku, Semjuel Forster i Emanuel Danijel Adrijesku boravio je u našoj zemlji u sklopu svoje predevrovizijske turneje.

Publika u našoj zemlji će imati prilike da ih vidi u nekoj od RTS-ovih emisija, a gostovali su i na nekoliko popularnih radio-stanica, promovišući svoju pesmu Apollo.

Oni su već posetili Rumuniju, a nastupaće na evrovizijskim koncertima u Holandiji, Rusiji i Izraelu.

Oduševljenje hranom u Srbiji nisu krili. 🙂

Finale Evrosonga u francuskim bioskopima

Francuske nacionalne televizije, muzička kompanija Warner Music France i CGR bioskopi prenosiće finalno veče Pesme Evrovizije i preko bioskopskog platna uživo u čak 41 gradu širom Francuske. Ulaznica za ovaj događaj koštaće svega osam evra.

U Francuskoj je poraslo interesovanje za Evroviziju nakon prošlogodišnjeg odličnog plasmana Amira Hadada, pa ovakav potez ne treba da nas čudi.

Uskoro video-spotovi predstavnika Hrvatske, Slovenije, Bugarske i Gruzije

U sklopu promotivnih aktivnosti, predstavnici Hrvatske, Slovenije, Bugarske i Gruzije pripremaju i video-spotove koje će ponuditi publici u svojoj zemlji i fanovima širom sveta.

Video-spot za pesmu Beautiful mess bugarskog predstavnika Kristijana Kostova biće objavljen u petak 31. marta. Bugarska delegacija je do sada publici ponudila samo tzv. lyrics video.

I Slovenac Omar Naber prezentovaće spot 31. marta, a zanimljivo je da će tom prilikom predstaviti i novu, dorađenu verziju svoje balade On my way s kojom je pobedio na nacionalnom takmičenju. Kako je ranije već objavljeno, budimpeštanska filharmonija odsvirala je pojedine deonice u novoj verziji.

Žak Houdek, hrvatski predstavnik, već je najavio ranije zvanični video-spot svoje evrovizijske pesme My friend. Nije još uvek poznat datum prezentacije, ali se zna da će biti „veoma human, emotivan i topao, s porukom koja slavi život kao čudo”, pojasnila je Katja Restović, režiserka spota, koja je uradila i evrovizijski video za pesmu Marija Magdalena Doris Dragović.

Tako Gačečiladze najavila je već dorađenu i poboljšanu verziju numere Keep the faith koju će pevati u Kijevu. Nju je već otpevala na svečanosti povodom godišnjice liberalizacije viznog režima između Gruzije i Evropske unije, a početkom idućeg meseca očekuje se i premijera video-spota u kojem će biti zastupljeno 20 različtih likova.

Počinje izgradnja evrovizijske bine

Za desetak dana počinje izgradnja evrovizijske bine. Prvi tovari opreme su već stigli i radovi polako kreću. Evrovizijska scena bi trebalo da se sastoji od kružne bine, sličnoj onoj iz Diseldorfa, kao i manjom ostrvo-binom koja bi omogućila učesnicima neposredan dodir sa publikom. Tu je naravno i neizostavni LED zid. Prilikom izgradnje scene posebna pažnja je usmerena na osvetljenje i električnu infrastrukturu.

Dizajner evrovizijske scene je Florijan Vajder koji je već kreirao scene za ovo takmičenje 2011, 2012. i 2015. godine.

Pogledajte i:

Pravila „Melodifestivalena” ostaju ista. Bugarski predstavnici prigrabili nagrade

Da li vredi počinjati uvod činjenicom da se leti najmanje razmišlja o Evroviziji? I sami …