Dečja Evrovizija 2017

Dečja pesma Evrovizije 26. novembra u Tbilisiju

[dropcap]G[/dropcap]lavni grad Gruzije Tbilisi biće domaćini 15. izdanja Dečje pesme Evrovizije. Ovo juniorsko takmičenje održaće se u nedelju 26. novembra u Palati sportova u Tbilisiju.

Ove nedelje posebno formirana radna grupa EBU boravi u Tbilisiju, kako bi s domaćini,a razgovarali o logističkim i mnogim drugim aktuelnim pitanjima. Više informacija o takmičenju biće poznato kasnije tokom godine.

Nacionalni emiter GPB dobio je domaćinstvo evrovizijskog takmičenja za decu 1. februara ove godine, što je prvi put da ova kavkaska zemlja organizuje bilo kakav veći evrovizijski događaj. Podsetimo, Gruzija je država koja na Dečjem Evrosongu ima čak tri pobede – 2008, 2011. i 2016.

Jon Ola Sand, koji je u Evropskoj radiodifuznoj uniji šef svih događaja koji se emituju uživo, izjavio je sledeće:

Drago nam je što omiljeno evropsko takmičenje za decu dovodimo u Gruziju, zemlju koja je pokazala veliku posvećenost tom takmičenju. Prošlogodišnje izdanje na Malti je pokazalo da je Dečja pesma Evrovizija neprocenjivo takmičenje za javne servise koji podržavaju mlade talente.

Svoje učešće do sada su potvrdile Rusija, Belorusija, Kipar, Holandija i Irska.

Prošle godine je jedanaestogodišnjakinja Marijam Mamadašvili s pesmom Mzeo (Sunce) trijumfovala na Malti, što je bio definitivno najveći povod za organizaciju ovogodišnjeg takmičenja u Gruziji.

Oznake