AKTUELNO

Sastanak šefova delegacija u Kijevu. Bugari obelodanjuju predstavnika i pesmu

Jučerašnji dan, kada su u pitanju evrovizijske vesti, obeležile su velika Rusija i mali San Marino, koji su objavili imena i pesme svojih predstavnika u Kijevu 2017. U današnjem pregledu evrovizijskih vesti donosimo vam i informacije iz Bugarske, Moldavije, Švajcarske i Albanije.

Pod zastavom Rusije pevaće Julija Samojlova sa pesmom Flame is burning (srp. Plamen gori). Autori pesme su Leonid Gutkin, Nati Nimrodi i Arje Burštajn. Leonid Gutkin bivši kompozitor ruskih evrovizijskih pesama iz 2013. i 2015. godine.

Valentina Moneta, trostruka predstavnica San Marina, ponovo će I ove godine predstavljati ovu malu apeninsku državu na Evroviziji. Ovoga puta, na sceni će joj se pridružiti Džimi Vilson, a njihova pesma nosi naziv Spirit of the night. Ne treba ni govoriti da je i ovaj put kompozitor pesme za San Marino evrovizijski veteran Ralf Zigel.

Više o ovome možete pročitati na stranicama:

  • San Marino 
  • Rusija 

Sastanak šefova delegacija u Kijevu

Danas će se u Kijevu okupiti većina šefova evrovizijskih delegacija zemalja učesnica, te glavni organizatori 62. Evrosonga: EBU i javni medijski servis Ukrajine NSTU.

Predstavnici država učesnica trebalo bi da zvanično predaju svoje prijave, tj. dokumentaciju o izabranim izvođačima, pesmama, promotivnom materijalu, fotografijama, video-spotovima i slično.

Javnost će, zaključno sa 13. martom, imati priliku da čuje 42 takmičarske pesme, dok će Jermenija svoju predstavničku kompoziciju Fly with me prezentovati u subotu 18. marta.

Očekuje se i da domaćini upoznaju delegacije s konceptom video-razglednica, te drugim pojedinostima u vezi sa takmičenjem, dvoranom, hotelima i drugom logističkom podrškom.

Bugarska danas dobija izvođača i pesmu

Bugarska će predstavnika i pesmu za Kijev otkriti danas. Najpre će u 10.00 časova BNT, bugarski javni servis, objaviti ime izvođača, a večeras u 17.00 planirano je da javnosti puste i pesmu.

Selekciona komisija već je bila izabrala tri pesme, a javnosti je rečeno da se radi o potpuno stilski različitim kompozicijama. Ranije je bilo i dosta nagađanja ko bi mogao biti naslednik sjajne Poli Genove, koja je prošle godine zauzela 4. mesto. Najviše se pominjalo ime 17-godišnjeg pevača Kristijana Kostova i mlade pevačice Geri-Nikol.

Švajcarci imaju spot i novu verziju pesme

Švajcarski predstavnici na ovogodišnjem Evrosongu „Timebelle” objavili su juče i spot za svoju pesmu Apollo. Po uzoru i na mnoge druge već odabrane evrovizijske izvođače, promene nije doživeo samo vizuelni dojam, nego i sama pesma. Kako zvuči njihova dorađena verzija i kako izgleda spot pogledajte:

Hey mamma dobija video-spot

Ponovni predstavnici Moldavije na Pesmi Evrovizije, momci iz grupe „SunStroke Project”, danas će objaviti video-spot za svoju pesmu Hey mamma.

Od osvajanja takmičenja O melodie pentru Europa 2017, ovi momci uveliko promovišu svoju evrovizijsku pesmu. Nastupali su na nacionalnim izborima u Rumuniji, Grčkoj, i Litvaniji.

Moldavske predstavnike pre maja i Kijeva, videćemo i na Evrovizijskom koncertu u Holandiji narednog meseca.

Hoćemo li večeras čuti kako zvuči nova verzija albanske pesme?

Iako je ranije bilo najavljeno za 12. mart, još uvek nismo čuli kako zvuči konačna verzija albanske pesme. Lindita Halimi, s Kosova, albanska je predstavnica ove godine na Pesmi Evrovizije, a na „Festivalu pesama” pobedila je s kompozicijom Botë (Svet).

Ranije su iz albanske delegacije kazali kako je nova verzija skraćena na evrovizijska tri minuta, a i očekivano, preprevana je na engleski jezik. Pored toga, Linditina pesma se sada zove World, a kako konačno zvuči trebalo bi da saznamo večeras od 20.00 časova na programu albanske nacionalne televizije – RTSH.

Pogledajte i:

Vaučeri za leto: Ovogodišnje zvezde Tijana, Joci i Demi imaju nešto za vas

Tri ovogodišnja evrovizijska predstavnika obradovala su nas svojom novom muzikom. Lepo je znati da se …