AKTUELNO

Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Slovenija s dorađenim pesmama idu u Kijev

Protekle večeri završena su i poslednja nacionalna takmičenja u ovoj sezoni. Čak četiri zemlje su ove subote izabrale svoje evrovizijske uzdanice ka pohodu na evrovizijski tron – Island, Norveška, Švedska i Litvanija, a tokom dana se očekuje i objava predstavnika San Marina te finalna verzija albanske pesme.

Kako su protekla nacionalna finala održana u subotu i koga to sve gledamo i slušamo u Kijevu, možete pogledati ovde:

  • Švedska
  • Litvanija
  • Norveška
  • Island

Svakako, vest dana je sledeće – srpska evrovizijska pesma In too deep je konačno objavljena. U 18.00 h predstavljeni su i pesma i spot s kojima će se Tijana Bogićević predstavljati u Kijevu. Prema najavama radi se o modernoj pop numeri, a o tome možete pročitati i ovde:

Ovo je srpska pesma za Evrosong! Poslušajte „In too deep” (VIDEO)

Takođe, nenajavljeno, azerbejdžanska predstavnica DiHaj objavila je svoju pesmu Skeletons. Više o tome možete pročitati ovde:

Mračno i dramatično iz Azerbejdžana. Poslušajte „Skeletons”

Objava predstavnika u 18.00 h

Televizija San Marina najavila je da će svog predstavnika i pesmu objaviti danas u 18.00 sati.

Direktor nacionalne radio-televizije Karlo Romeo ranije je u intervjuu za sajt Eurofestival otkrio da je ovosezonski izbor za predstavnika bio zaista složen, ali da je delegacija na kraju odlučila da ove godine pod njihovom zastavom nastupi duet sačinjen od jednog izvođača iz San Marina i jednog inostranog izvođača. Dodao je i da će duetsku kombinaciju sačinjavati imena za koje se do sada tvrdilo da su nespojiva kombinacija.

Objavljen spot za češku pesmu

Češka predstavnica Martina Barta objavila je spot za svoju evrovizijsku pesmu My turn. Spot je objavljen samo nekoliko dana nakon što je pesma predstavljena javnosti. U spotu je prikazano kako ljudi provode vreme i pomažu jedni drugima tokom teških vremena.

Martina je interno izabrana od strane češkog nacionalnog emitera, a pesma My turn je izabrana među 300 kompozicija pristiglih na konkurs.

Nova verzija i spot britanske pesme

Lusi Džouns, predstavnica Velike Britanije, objavila je novu verziju svoje evrovizijske pesme Never give up on you. Pesma je dorađena u instrumentalnom delu. Kompozitor ove kompozicije je pobednica Pesme Evrovizije 2013. Emeli de Forest.

Lusi je krajem janura izabrana za predstavnicu Velike Britanije na nacionalnom takmičenju Eurovision: You decide.

Englesko-francuska verzija numere Requiem

I francuska evrovizijska kompozicija Requiem doživela je izvesne promene. Prema ranijim najavama, dorađen je instrumentalni deo pesme. Takođe, i deo teksta će u konačnoj verziji biti na engleskom jeziku.

Alma je interno izabrana za predstavnika Francuske u februaru, kada je predstavljena i prvobitna verzija njene evrovizijske pesme.

I Slovenac pripreme doradu evrovizijske kompozicije

Slovenačka pesma On my way doživela je izmene pre isteka roka za izmenu i izbor pesama u ponedeljak. Žiga Pirnat, kompozitor pesme koju izvodi Omar Naber, istakao je da će se za izmene u pesmi pobrinuti Nacionalna filharmonija iz Budimpešte. Sa filharmonijom iz Budimpešte je sarađivala i Končita Vurst 2014. godine na svojoj pesmi Rise like a Phoenix.

U iščekivanju nove verzije…

Albanska pesma izabrana je još krajem decembra na čuvenom „Festivalu pesama”. Nju izvodi Lindita Halimi, ali je prezentacija evrovizijske verzije kompozicije Botë (Svet) najavljena je za 12. mart. Nova verzija je skraćena na evrovizijska tri minuta, a i preprevana je na engleski, pa numeru sada nosi naziv World.

Pogledajte i:

Vaučeri za leto: Ovogodišnje zvezde Tijana, Joci i Demi imaju nešto za vas

Tri ovogodišnja evrovizijska predstavnika obradovala su nas svojom novom muzikom. Lepo je znati da se …