Balkan, Balkan! Evrovizija 2017

Prvi susreti s Tijanom Bogićević. Premijera numere „In too deep” 11. marta

[dropcap]B[/dropcap]rojni novinari, fotografi i predstavnici medija odazvali su se pozivu Radio-televizije Srbije da se druže, upoznaju i pozdrave s Tijanom Bogićević. Tom prilikom otkriveno je da će premijera evrovizijske kompozicije In too deep i video-spota biti 11. marta.

„Još otkad sam bila mala, Pesma Evrovizije je bila veliki događaj. Naravno da je velika čast što predstavljam svoju zemlju. Da li se nadam pobedi – da, naravno, ali mi je fokus samo na onome što treba da radim. A to je pevanje. Uspeh je da nas najbolje predstavim, što ću svakako učiniti”, istakla je naša predstavnica na druženju s novinarima u Galeriji RTS-a.

Govoreći o muzici koja se proteklih nekoliko godina mogla čuti na Evrosongu, ona je iznela svoju procenu da kvalitet jeste pao, ali ne samo na tom takmičenju već u celom svetu.

„Takvo je vreme sada. Bitniji je vizuelni doživljaj od muzike. Scena i kostimi svakako jesu važni, ali ipak, na kraju uvek pobedi najbolja pesma”, dodaje Tijana.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Borislav Milanov, jedan od autora numere In too deep, smatra ipak da je kvalitet pesama na Evrosongu na visokom nivou te da je naša pesma „svetska”, ali ima balkanski element.

„Trebalo nam je dva-tri meseca da numera bude gotova. Pesma Evrovizije je modernizovana u poslednjih nekoliko godina. Predstavljaju se nove ideje, kvalitet je na visokom nivou i čitavo takmičenje ide napred, u budućnost.”[/box]

Naša predstavnica navodi da ne oseća strah, jer se pevanjem bavi ceo život.

„Ne plašim se, odlično ćemo se pripremiti. Scenski nastup će biti dobar i bitno mi je da je pesma odlično snimljena i da super zvuči. Ostalo – kako bude.”

Tijana bi pesmu In too deep svrstala u pop žanr, a ističe da joj je bliska i da voli takav stil.

„Bićete zadovoljni”, sa sigurnošću poručuje Bogićevićeva!

[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]Redakcija sajta ESC Serbia | Evrovizija.rs je prisustvovala ovom događaju. Tijana Bogićević odgovorila je na pet najzanimljivijih pitanja naših čitalaca, što ćete moći da vidite i čujete narednih dana, a takođe je urađen i zanimljiv intervju s Borislavom Milanovim koji će uskoro biti postavljen na naš sajt.[/box]

Javnost je već imala priliku da čuje najavni deo numere, a u subotu će biti predstavljena cela kompozicija. Ovih dana će biti objavljen i spot, otkrila je Duška Vučinić, portparolka RTS-a.

Autori ovogodišnje srpske pesme su muzički producenti, kompozitori i osnivači SYMPHONIX INTERNATIONAL Borislav Milanov, Bo Pešon, Johan Alkenas i Liza An-Mari Linder. Kao autori radili su na mnogim projektima, a na Pesmi Evrovizije ostvarili su uspehe i bili deo tima koji je 2014. godine pobedio na takmičenju s Končitom Vurst i pesmom Rise like a Phoenix.

Izvor: RTS, ESC Serbia

Oznake