Balkan, Balkan! Evrovizija 2017

Jana Burčeska nastupa s numerom „Dance alone” (VIDEO)

[dropcap]M[/dropcap]akedonska predstavnica Jana Burčeska će na ovogodišnjem takmičenju u Kijevu nastupiti sa pesmom na engleskom Dance alone koja je publici predstavljena ove večeri na prvom programu Makedonske radio-televizije u emisiji „Stisni plej”.

Ono što je zajedničko njoj i našoj predstavnici Tijani Bogićević je to da iza pesme stoji bugarsko-švedski tim autora „Symphonix International”, tj. pesmu su producirali i napisali Joakim Pešon, Aleks Omar, Florence A. i Borislav Milanov.

U emisiji koju je vodila Aleksandra Jovanovska, a koja je trajala nešto manje od sat vremena, publika je imala priliku da bolje upozna makedonsku predstvnicu, ali i tim ljudi koji je učestvovao u radu na pesmi. Tako smo saznali i da će koreografiju za njen nastup u Kijevu osmisliti Ambra Succi koja je isti zadatak imala i za prošlogodišnju bugarsku predstavnicu Poli Genovu, a osmislila je i Lorenin pobednički nastup 2012. godine. Nastup će režirati još jedan iskusan evrovizijski znalac iz inostranstva, Saša Žan-Baptist.

Spot za pesmu je režirao Sergej Želesko, mladi i talentovani ruski režiser, koji trenutno radi za studio „’Nu Boyana Film” u Sofiji.

Nije baš onakva pesma kakvu su Makedonci mesecima tražili, ali će mnogi biti oduševljeni kada je čuju. U pitanju je jedna moderna elektro-pop pesma, pogodna za klubove.

Još jedna zajednička stvar našoj Tijani i njihovoj Jani je ta da će obe nastupiti u prvoj polovini učesnika druge polufinalne večeri 11. maja.

Jana peva od svoje četvrte godine, a profesionalnu karijeru je započela 2011. učešćem u makedonskom Idolu, gde je završila na 5. mestu u finalu. Godinu dana kasnije je ostvarila svoje debitantsko pojavljivanje na Skopskom festivalu sa pesmom Bi bila tvoja, a potom je na istom tom festivalu učestovala još dva puta – 2013. i 2015. godine. Njene vokalne sposobnosti su došle do izražaja na nekoliko muzičkih projekata, uključujući saradnju sa kultnom grupom „Mizar” sa kojom je snimila pesmu Nebo. Poznata je i kao ambasador UNICEF-ovog projekta „Zajedno za školu bez nasilja”.

Oznake

3 komentara

Ovde napišite svoj komentar
  • Bas sam prijatno iznenadjen 🙂 Nisam ocekivao ovako dobru pesmu i produkciju,svaka cast!!!

  • Dobra je, refren je malo dosadnjikav ali je okej 🙂 Iskreno mislim da ce tesko u finale, mozda i gresim.